Ponta: Mi-aş fi dorit ca şi la Oltchim să fi avut un mare investitor din Rusia

0
0

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, la Slatina, unde vizitează o fabrica TMK Artrom, deţinută de o companie rusă, că şi-ar fi dorit ca şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea să fi investit tot o firmă rusească, potrivit Mediafax.

Victor Ponta se află la Slatina împreună cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi cu ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Mihai Voicu, la aniversarea a zece ani de când societatea TMK Artrom, producătoare de ţevi din oţel, a fost preluată de compania rusească TMK.

Victor Ponta a declarat că se bucură de investiţiile pe care compania rusă le-a făcut în Slatina şi în România şi le-a adresat ambasadorului Federaţiei Ruse în România, dar şi preşedinţilor companiei ruseşti îndemnul de a continua investiţiile în ţara noastră.

Totodată, Victor Ponta a declarat că şi-ar fi dorit ca tot o companie rusă să fi fost cea care să fi investit şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea, unde licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni a fost câştigată de către omul de afaceri Dan Diaconescu.

"O spun aici într-un moment destul de special. Mi-aş fi dorit, domnule ambasador, ca şi la Olchim să fi avut un mare investitor din Rusia. Nu s-a putut de data aceasta, mă gândesc în primul rând, aşa cum mă gândesc şi aici, la Slatina, la siguranţa locurilor de muncă, pentru cei de acolo, şi la semnalul pozitiv pentru economia României, care are nevoie de semnale pozitive, şi mai puţin de spectacole mediatice care nu ţin nici de foame, nici de frig, şi nici nu ne-ajută să mergem mai departe. Ne dorim, la fel ca şi dumneavoastră, trei lucruri de la TMK Artrom: salarii pentru angajaţi, profit pentru dumneavoastră şi taxe la bugetul statului", a declarat premierul.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Creanţele AVAS şi Electrica nu au fost adjudecate.

CITEŞTE ŞI:

Filmul unei zile "senzaţionale"! Cum a devenit Dan Diaconescu acţionarul Oltchim

Dan Diaconescu vrea să facă "poporul" acţionar la Oltchim pentru 5-10 lei, de telespectator

Dan Diaconescu şi Remus Vulpescu s-au “înţepat” chiar şi în momentul desemnării câştigătorului Oltchim

Angajaţii Oltchim îl aşteptă pe Diaconescu la Râmnicu Vâlcea şi vor ca banii să intre cât mai repede în conturi

Ofertanţii Oltchim, prin ochii lui Remus Vulpescu, şeful Privatizării

Dan Diaconescu, câştigătorul pachetului majoritar de acţiuni al Oltchim, trebuie să se prezinte în maxim zece zile cu banii, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că, în caz contrar, este vorba de o infracţiune.

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, vineri, că procesul de privatizare a Oltchim este unul execrabil, el apreciind că Dan Diaconescu face un joc electoral şi că Guvernul trebuie să-şi asume acest "dezastru", întrucât nu a pus condiţii de eligibilitate. CITEŞTE DECLARAŢIA COMPLETĂ FĂCUTĂ DE BODU AICI: Sebastian Bodu: Guvernul să-şi asume că nu a pus condiţii de eligibilitate pentru privatizarea Oltchim

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, vineri, că îl felicită pe Dan Diaconescu pentru că "şi-a realizat visul" prin câştigarea licitaţiei la Oltchim şi speră că acesta are un partener serios, "cu care să reuşească să gestioneze acest colos economic important". CITEŞTE DECLARAŢIA COMPLETĂ A LUI BOUREANU AICI: Boureanu îl felicită pe Dan Diaconescu că şi-a realizat visul

Liderul angajaţilor Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat, vineri seară, că salariaţii îl aşteaptă pe Dan Diaconescu la Râmnicu Vâlcea şi ca banii să intre cât mai repede în conturi, solicitându-i câştigătorului licitaţiei pentru preluarea a 54,8% din acţiunile combinatului "multă seriozitate".

CITEŞTE MAI MULTE DECLARAŢII ALE ANGAJAŢILOR OLTCHIM AICI: Angajaţii Oltchim îl aşteptă pe Diaconescu la Râmnicu Vâlcea şi vor ca banii să intre cât mai repede în conturi

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite