Planul Juncker: 177 milioane de euro pentru 2.000 de IMM-uri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.000 de IMM-uri româneşti vor beneficia de avantajele obţinute prin intermediul unor noi împrumuturi deblocate prin acordul semnat de Fondul european de investiţii cu Raiffeisen Bank. Este vorba de nu mai puţin de 177 de milioane de euro  împrumuturi pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România.

Acest acord al Fondului European pentru Investiţii Strategice (EFSI), pilonul central al Planului Juncker, a fost semnat în 11 mai, EFSI fiind un factor crucial în semnarea împrumutului.

Corina Creţu, comisarul pentru politică regională, a declarat: „Planul Juncker este destinat sprijinirii creării de locuri de muncă şi stimulării creşterii economice în Europa. Facilitarea accesului la finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii este o componentă importantă a Planului. Sunt încântată de faptul că, prin reuşita Acordului din 11 mai, şi mai multe companii româneşti vor putea investi în extindere, în crearea de locuri de muncă şi în inovare”.

Planul Juncker va declanşa noi investiţii în întreaga Europă, în valoare de aproximativ 743 milioane de euro, începând cu luna mai 2017. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite