Piaţa imobiliară ar putea creşte cu 5% în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tendinţa de creştere a sectorului imobiliar este menţinută şi pentru 2016
Tendinţa de creştere a sectorului imobiliar este menţinută şi pentru 2016

După ce în 2015 sectorul rezidenţial a crescut cu aproape 10% consultanţii imobiliari dau ca probabilă această evoluţie şi în 2016.

Cluj-Napoca, Braşov, Arad, Bucureşti sunt doar câteva din oraşele în care piaţa imobiliară a înregistrat creşteri pe mai multe segmente. Analiştii cred că în acest an sectorul rezidenţial va avea şi anul acesta motive de apreciere, se arată într-un studiu RE/MAX  România.

„În ceea ce priveşte segmentul rezidenţial, suntem de părere că piaţa va reacţiona diferit în funcţie de oraşul la care facem referire, aşa cum s-a întâmplat şi în 2015. Însă, credem că 2016 va aduce creşteri ale preţurilor medii naţionale cu cel puţin 5% – atât la locuinţele vechi, cât şi la cele noi”, a arătat Răzvan Cuc, preşedinte RE/MAX România.

Acesta a precizat că oraşele mari din România, cu peste 300.000 de locuitori şi care sunt poli de dezvoltare ai economiei locale, au şi cele mai active pieţe imobiliare din ţară, cu nuanţe de la un oraş la altul, dictate de specificul economiei locale, de infrastructură şi poziţionare geografică, de componenta universitară a oraşului şi de multe alte criterii.

Conform datelor RE/MAX, în toate aceste oraşe se află în dezvoltare proiecte rezidenţiale ale unor dezvoltatori privaţi care însumează estimativ peste 10.000 de unităţi locative ce urmează a fi livrate în 2016.

Potrivit reprezentantului companiei, evoluţia pozitivă a pieţei se va vedea, în acest an şi pe segmentul terenurilor care, încă din 2015, a fost unul efervescent, marcat de tranzacţii importante în oraşele mari ale ţării.  

“De asemenea, şi pe segmentele comerciale, office şi chiar şi logistice vom asista la o creştere a interesului şi a tranzacţiilor”, a clarificat Răzvan Cuc.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite