Pensionările masive ar putea duce la închiderea Termocentralei Mintia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionările masive care vor avea oc în perioada următoare vor duce la închiderea Termocentralei Mintia, a anunţat Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Potrivit sindicaliştilor, Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), se confruntă cu o criză de personal care ar putea conduce, în viitor, la oprirea activităţii, dacă actuala conducere a producătorului de energie electrică nu va lua măsurile necesare pentru completarea deficitului de angajaţi, scrie ziare.com.

„Pensionările sunt principală cauza şi lipsă de interes a celor din conducere, care nu au făcut solicitări pentru angajări pe locurile vacanţe. În legea pensiei este acum un fel de indexare, o formulă care este favorabilă celor care au condiţii de pensionare. Pe noi ne-a prins cu personalul la limită, iar aceste pensionari practic ne duc în zonă în care ne apropiem de oprire. 

  

 De exemplu, pentru Grupul 3, cel modernizat, avem patru operatori la un cazan. La primul concediu medical vom opri lucrul. De libere sau concedii medicale nu mai vorbim. Dacă vorbim de un operator în cameră de comandă, acesta se pregăteşte în minim patru ani. Deci, de atunci trebuiau să ia măsuri”, a arătat liderul sindical. 

  

 În acest context, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere Guvernului implicarea "de urgenţă" pentru numirea unei "echipe competenţe" la conducerea Termocentralei Mintia. 

  

 Reprezentanţii sindicatului mai spun că, în lipsă unui dialog social cu reprezentanţii Guvernului, vor fi nevoiţi să depună plângeri penale pe numele celor care se fac vinovaţi de situaţia actuală a CEH. 

  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite