Paşi înainte pentru Autostrada Comarnic-Braşov. CNAIR a desemnat compania care va face studiul de fezabilitate pentru Nodul Rutier Comarnic Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DN1 la Comarnic FOTO Dana Mihai
DN1 la Comarnic FOTO Dana Mihai

Compania TPF Inginerie SRL a câştigat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru construcţia nodului rutier Comarnic Nord cu o ofertă de aproximativ 1,369 milioane de lei, fără TVA, a anunţat marţi, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

„Veşti bune în procesul de demarare a lucrărilor la Autostrada Comarnic - Braşov. Sunt bucuros să anunţ că Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a desemnat câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic necesare construcţiei Nodului Rutier Comarnic Nord. Astfel, luni, 26 octombrie, CNAIR a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului «Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru Nod Rutier Comarnic Nord». Ofertantul desemnat câştigător este SC TPF Inginerie SRL, cu preţul de 1.368.591 de lei (fără TVA)”, a scris ministrul de resort pe pagina de socializare.

Durata contractului este de 27 luni, din care 3 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 5 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE) şi pentru servicii de asistenţă tehnică în pregătirea procedurilor de achiziţie a contractului de lucrări şi în obţinerea finanţării europene şi 19 luni pentru servicii de asistenţă tehnică pe perioada execuţiei lucrărilor.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea tuturor contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Pentru celelalte două proceduri de achiziţie publică aferente realizării obiectivului de investiţie „Bucureşti – Braşov”, respectiv Proiectare şi execuţie „Autostrada Bucureşti - Braşov, km 0+000 - km 173+300, sector Comarnic - Predeal, secţiunea Comarnic km. 110+600 - km. 115+800” şi Completare /Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru ŤAutostrada Bucureşti - Braşov, tronson Ploieşti - Braşov, termenele limită pentru primirea ofertelor au fost stabilite pentru data de 2 noiembrie, ora 15:00, şi respectiv 9 noiembrie 2020, ora 15:00.

Totodată, ministrul Transporturilor a anunţat că au fost depuse şi ofertele pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie necesare realizării unor pasaje rutiere la Sinaia şi Predeal.

Astfel, pentru atribuirea contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Realizare pasaj rutier la intersecţia DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)”, la termenul limită stabilit, au depus oferte următorii operatori economici: Bridge Consult, Asocierea Metroul - Italrom Inginerie Internationala, NV Construct SRL, Asocierea Retter Architecture - Drum Proiectconsult şi Viaponte ROM.

Pentru atribuirea contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Realizare pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu DN 73A (Predeal)”, la termenul limită stabilit, au depus oferte Bridge Consult, Asocierea Italrom Inginerie Internationala - Metroul şi Asocierea Retter Architecture - Drum Proiectconsult.

„Menţionez că, în vederea fluidizării traficului rutier pe DN1, Valea Prahovei, CNAIR a mai demarat licitaţii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie necesare realizării unor pasaje rutiere şi pietonale la Azuga, Comarnic, Buşteni şi Predeal. Fără doar şi poate, pentru Guvernul Ludovic Orban, realizarea Autostrăzii Comarnic - Braşov reprezintă una dintre cele mai mari provocări, fiind totodată printre cele mai importante obiective de investiţii în infrastructura rutieră din România”, a precizat Lucian Bode.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite