Pandemia nu i-a ferit pe români de controalele Fiscului: în primul semestru au fost cu 33% mai multe inspecţii. Câţi bani are de încasat ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anaf sediu

Pandemia nu i-a ferit pe români de controalele Fiscului, care a efectuat doar în primul semestru din anul trecut cu 33% mai multe inspectii decât în anul precedent, stabilind sume uriaşe de plată suplimentare.

„ANAF a realizat, până la jumătatea anului trecut, peste 18.000 de verificări la contribuabili persoane juridice şi fizice şi a stabilit peste 400 de milioane de euro ca sumă suplimentară de plată, în condiţiile în care, în 2019, numărul total al inspecţiilor realizate a fost de 27.000”, se arată într-o statistică furnizată redacţiei de EY România.

Cu alte cuvinte, în semestrul I al anului 2020, în plină pandemie, Fiscul a controlat cu 33% mai mult faţă de perioada similară a anului 2019.

Totodată, ariereratele recuperate de ANAF în prima jumătate a anului 2020 au fost cu 7,7 miliarde lei mai mult comparativ cu semestrul I al anului 2019, ceea ce ne determină să ne gândim că statul a intensificat şi colectarea, şi activitatea de inspecţie fiscală.

Cum finalul anului 2020 a adus şi numeroase modificări legislative, iar în curând vor expira multe dintre facilităţile de plată acordate, EY România a anunţat că va dezbate cele mai importante puncte din practica inspecţiilor fiscale.

Dintre temele ce vor fi dezbătute amintim problematica deductibilităţii serviciilor în contextul inspecţiilor fiscale, noutăţile din dinamica inspecţiilor fiscale, preţurile de transfer şi tranzacţiile cu afiliaţi, tichetele cadou, bonusuri comerciale, tranzacţiile cu active sau cele transfrontaliere, toate pe baza unor exemple practice şi a unei dezbateri 360 de grade.

„Toate aceste aspecte vor fi corelate cu jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a precizat Ey România

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite