Ordinul de începere a lucrărilor la primii 28 de kilometri din A7, secţiunea din Muntenia, emis. Când trebuie să fie finalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, marţi seara, că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe primii 28 de kilometri din A 7 - Secţiunea din Muntenia.

„A fost emis Ordinul de Începere pentru construirea primilor 28,35 de kilometri ai A7 (secţiunea din Muntenia)! Lotul 2 (Mizil -Pietroasele) al secţiunii de Autostradă Ploieşti-Buzău va intra în execuţie în mai puţin de o lună (11 august 2022)”, anunţă, marţi seară, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.  

Ministrul a precizat că Asocierea româno-bulgară SC CONI SRL-TRACE GROUP HOLD are la dispoziţie 20 de luni şi peste 1,24 de miliarde de lei (fără TVA) pentru a construi acest lot, care include 20 de poduri. 

Potrivit lui oficialului din Transporturi, Lotul Mizil-Pietroasele este primul din cele 13 loturi ale A7 (Autostrada Moldova) care vor fi construite între Ploieşti şi Paşcani (320 km) prin finanţare asigurată din PNRR. 

Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 440 km de la Ploieşti (Dumbrava/A3) şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina. De la Ploieşti până la Paşcani (circa 320 de km) a fost prinsă pe finanţare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiţia esenţială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

Autostrada Ploieşti-Buzău, cu o lungime de 63,25 de km, este primul tronson al A7. 

   

Citeşte şi: Autostrada Ploieşti - Buzău: Contractul pentru construcţia lotului 2, Mizil – Pietroasele, semnat. Proiectul prevede şi construcţia a 20 poduri

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite