Oficiali: În sectorul energetic se fac pariuri cât mai durează până la o pană generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul energetic nu are o strategie economică asumată şi lucrurile merg din inerţie, aşa că specialiştii din sistem deja fac pariuri cât mai durează până când vom avea o cădere şi o pană generală, a declarat joi Silvia Vlăsceanu, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).

„Să nu ne facem mari iluzii că strategia energetică va aduce ceva nou sau va rezolva ceva, iar documentul care va fi postat sau este în dezbaterea grupurilor parlamentare în acest moment este acelaşi, cosmetizat pe ici, pe colo, acelaşi care a fost publicat şi acum un an, şi acum doi ani. Nu vine să pună degetul pe rană şi să zică «Mâine ne apucăm de 3 şi 4 (reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă - n.r.), poimâine facem Tarniţa». Sunt doar nişte idei generale, acelaşi concept în care nu se ia o decizie politică. Investitorii nu vor şti ce îşi propune România”, a spus Vlăsceanu, în conferinţa „Energia în priză” organizată de ziarul Bursa, scrie Agerpres.

Ea a arătat că sunt peste 100 de strategii în România aprobate în acest moment, pe diverse sectoare, fără o corelare între ele.

„Neavând o strategie economică asumată, şi sectorul energetic merge în aceeaşi direcţie şi se fac deja pariuri cât timp mai durează până când vom avea o cădere, un black-out. Lucrurile merg din inerţie în sectorul energetic şi nu vor putea merge aşa la infinit. Mai ales că pleacă specialiştii din sistem, iar în locul lor nu vin oameni cu aceeaşi experienţă. Lucrurile se leagă, iar lipsa de viziune economică impactează întreaga economie naţională”, a arătat oficialul ACUE.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite