O companie deţinută de Amazon vrea să construiască o fabrică de maşini electrice în Regatul Unit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
amazon

Rivian Automotive, startupul de vehicule electrice susţinut de Amazon.com, discută cu miniştrii britanici despre posibila construire a unei fabrici în Regatul Unit, proiect care ar putea include un sprijin substanţial din partea statului, a relatat sâmbătă Sky News, transmite Reuters.

Compania, care este susţinută şi de Ford Motor, negociază de mai multe  săptămâni cu guvernul britanic despre construirea unei fabrici lângă Bristol.

Discuţiile nu sunt încă într-un stadiu avansat, dar orice decizie de investiţie ar fi probabil în valoare de peste 1 miliard de lire sterline (1,39 miliarde de dolari), potrivit Sky News, care citează surse. Departamentul pentru afaceri, energie şi strategie industrială (BEIS) a refuzat să comenteze despre ”investiţiile individuale”.

Într-o declaraţie trimisă prin e-mail către Reuters, BEIS a spus: ”În timp ce lucrăm să atragem investiţii interne în Marea Britanie pentru a accelera creşterea noilor industrii, nu putem comenta speculaţiile cu privire la investiţiile individuale”.

Rivian, considerată ca o potenţială rivală a Tesla, a declarat luna aceasta că se aşteaptă să înceapă primele livrări ale camionetelor sale R1T în septembrie şi ale SUV-ului R1S în toamnă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite