O bancă rotunjeşte în plus plăţile clienţilor: În loc de 17, plătesc 20 de lei. Diferenţa se duce în contul de economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai cunoscută bănci din România a lansat un serviciu care permite rotunjirea plăţilor în plus, cu un multiplu de 5 sau 10, astfel încât diferenţa dintre plată şi costul propriu-zis să fie direcţionată într-un cont de economii.

ING Bank Romania le oferă clienţilor un nou serviciu care le permite să economisească bani în cel mai simplu mod, în timp ce cheltuiesc: Round Up. Această opţiune este disponibilă pentru clienţii ING care sunt şi utilizatori ai ING Home'Bank. Serviciul Round Up poate fi activat sau dezactivat din secţiunea alocată conturilor de economii.

După ce serviciul a fost activat de către clientul ING Bank, suma în lei plătită cu cardul de debit, cu telefonul mobil la un POS sau online va fi rotunjită până la următorul multiplu de 5. Diferenţa va fi mutată din contul lor curent în cel de economii sau într-un cont de economii nou, creat online.

De exemplu, dacă clientul plăteşte 17 lei, economiseşti 3 lei cu Round Up sau dacă plata este de 83 de lei, banii economisiţi sunt 2 lei.

Clienţii au acces la economiile lor în orice moment şi pot transfera suma economisită din contul de economii în cel curent.

În plus, clienţii ING Bank pot alege să înmulţească suma care intră în contul lor de economii de două ori, de cinci sau de 10 ori, ceea ce înseamnă că  şi mai repede. Pentru multiplicatorul x5 şi x10, se poate seta o limită lunară în aplicaţia ING Home'Bank. În cazul în care nu există bani în contul curent, suma Round Round nu va fi debitată astfel încât clientul să nu rămână cu un deficit. Mai mult, clienţii primesc o dobândă de 1% pe an pentru economiile lor. Activarea şi utilizarea serviciului Round Up nu te costă nimic.

"Desigur, trecem printr-o perioadă dificilă şi economiile sunt mai importante ca niciodată. Vrem să ajutăm clienţii ING să economisească bani uşor, automat şi aflându-se în control total pe întregul parcurs al procesului, chiar şi atunci când cheltuiesc bani. Toţi clienţii noştri efectuează plăţi, dar doar o treime economisesc – acest serviciu este de fapt un beneficiu al acestor plăţi, fiindcă ele te ajută să economiseşti. 

În 2019, au existat mai mulţi clienţi care au avut încredere în ING şi au economisit mai mult decât în anii precedenţi. Importanţa acestor economii, recurente sume mici care reprezintă un obicei, s-a dovedit esenţială şi vrem să îi ajutăm pe clienţi să dezvolte aceste comportamente sănătoase şi să fie şi mai conştienţi de sănătatea lor financiară în perioada următoare", a declarat Javier Montes Pita, Head of Retail, ING Bank Romania. 

Serviciul Round Up este cu atât mai relevant pentru piaţa locală cu cât 69% dintre români au declarat că rămân fără bani înainte de a obţine următorul salariu şi că nu pot economisi din cauza veniturilor mici, potrivit unui studiu internaţional ING lansat la sfârşitul anului trecut. Economiile recomandate pe care ar trebui să le avem pentru cheltuieli neprevăzute se ridică la între trei şi şase salarii lunare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite