Noul tarif de referinţă pentru poliţele RCA va fi calculat de KPMG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tariful de referinţă pentru poliţele RCA va fi calculat de KPMG, în urma unei licitaţii organizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Asocierea KPMG Advisory şi KPMG Audit a câştigat, pentru 597.000 lei, fără TVA, licitaţia organizată de Autoritatea de Suraveghere Financiară (ASF) pentru calcularea tarifului de referinţă la poliţele RCA, care a fost introdus după 19 mai 2017, când plafonarea preţurilor la poliţele de răspundere civilă auto obligatorii a fost eliminată, scrie profit.ro.

Anterior, Ernst&Young a fost actuarul instituţiei. Contractul a fost atribuit atunci pentru 466.480 lei, fără TVA, pentru o perioadă de 2 ani, de la un estimat de 677.300 lei, fără TVA. Actuala licitaţie a fost estimată la 783.684 lei, fără TVA, pentru 3 ani. 

La procedură s-au înscris şi Ernst&Young Assurance Services şi asocierea formată din Deloitte Audit România, Deloitte Advisory Polonia şi Deloitte Advisory Cehia.

“Obiectivele urmărite prin atribuirea acestui contract de achiziţie publică sunt analiza calităţii datelor utilizate în determinarea tarifelor, identificarea principalelor vulnerabilităţi din perspectiva calităţii datelor precum şi a criteriilor de risc utilizate de către societăţile de asigurare, furnizarea de date statistice la nivel de piaţă şi furnizarea unui raport complet de stabilire a tarifelor la nivel de piaţă care să prezinte principiile actuariale utilizate, precum şi ipotezele şi metodele selectate şi să constituie o bază pentru stabilirea unor practici actuariale viitoare”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite