Noul program „Rabla“ demarează săptămâna viitoare: un singur voucher, cu o valoare de 1.500 de euro, bonusuri la achiziţionarea de maşini electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua formulă a programului "Rabla" va permite utilizarea unui singur voucherb pentru cumpărarea unei maşini noi în urma casării unei rable FOTO Adevărul
Noua formulă a programului "Rabla" va permite utilizarea unui singur voucherb pentru cumpărarea unei maşini noi în urma casării unei rable FOTO Adevărul

Programul „Rabla“, destinat înnoirii parcului auto, va fi lansat săptămâna viitoare, la 15 aprilie, însă într-o nouă formă. Tichetul valoric va avea un cuantum de 1.500 de euro, şi nu 3.800 de lei ca până acum, şi va fi unul singur de persoană, ci nu trei, a anunţat recent Rovana Plumb, ministrul Mediului.

„Suntem acum în analiză în ceea ce priveşte definirea clară a numărului de tichete pe care le vom emite. Va fi o singură emitere în acest an. De asemenea, luăm în calcul toate modalităţile, în aşa fel încât să nu se mai întâmple perturbări ale procedurii, cum am constatat anul trecut, astfel încât să nu avem nici la nivelul operatorilor din program, dar nici la nivelul cetăţenilor vreo nemulţumire pentru modul în care se derulează programul“, a spus ministrul Mediului.

„Rabla“ nu va mai fi „Rabla“  

Potrivit ministrului Mediului, noul program nu se va mai numi „Rabla“ deoarece ministerul are în vedere acordarea unor bonusuri suplimentare.

„Programul nu se va mai numi «Rabla». Avem în vedere acordarea unor bonusuri suplimentare, dar vi le vom comunica la vremea respectivă. În afară de bonusul pe care l-am luat în calcul la achiziţionarea unei maşini electrice, de 2.500 de euro pe maşină achiziţionată, atât persoane fizice cât şi persoane juridice, avem în vedere şi acordarea unor bonusuri în cadrul acestui nou program pentru înnoirea parcului auto, în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon pentru România“, a afirmat Rovana Plumb. 

Ea nu a dorit să dezvăluie posibilele nume ale programului, spunând doar că se lucrează „pe trei formule“. Programul „Rabla“ permite proprietarilor cu maşini mai vechi de zece ani să ducă autovehiculul la casat, primind în schimb o primă sub formă de tichet valoric care poate fi folosit pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite