Ne asteaptă un nou boom? Dezvoltatorii imobiliari ţintesc din nou zona de nord a Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona de nord a Capitalei a devenit din nou atractivă pentru dezvoltarea de locuinţe noi FOTO Adevărul
Zona de nord a Capitalei a devenit din nou atractivă pentru dezvoltarea de locuinţe noi FOTO Adevărul

După ce în anii boom-ului imobiliar nordul oraşului a fost principalul pol de dezvoltare imobiliară pe sectorul imobiliar, crerea a revenit, iar apetitul pentru construcţii noi în acest perimetru este din nou crescut.

Peste 3.000 de unităţi locative noi vor fi livrate de dezvoltatori în zona de nord a Bucureştiului în 2016, arată un studiu al Coldwell Banker Affiliates of  Romania, citat de Imobiliare.ro. Potrivit studiului circa 2.200 de unităţi vor fi destinate clasei medii, iar peste 700 de locuinţe vor reprezenta segmentul premium.

Segmentul mediu va domina zonele Băneasa şi Aviaţiei, în timp ce clasa de lux va acoperi zone precum Dorobanţi, Herăstrău, Barbu Văcărescu.

Consultanţii imobiliari pun dezvoltarea segmentului rezidenţial din  zona de nord pe seama avansului luat de construcţiile de birouri.

„În clădirile de birouri din nordul Capitalei lucrează deja peste 70.000 de persoane, numărul acestora urmând să crească, iar dezvoltatorii vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament foarte bun şi suprafeţe mai generoase comparativ cu cele ale locuinţelor din zonele mărginaşe“, a declarat Alexandru Pricop, managing partner Coldwell Banker Affiliates of  Romania.

image

Cum şi încotro va evolua piaţa

În altă ordine de idei, consultanţii mai spun că cererea de spaţii locative pe zona de nord a crescut după ce anul trecut a fost înregistrat un blocaj în emiterea autorizaţiilor de construcţii, după ce primarul Sorin Oprescu şi alte persoane din anturajul său au fost ajuns în vizorul DNA.

„Pe lângă clădirile de birouri, în zona de nord sunt concentrate şi marile parcuri ale oraşului, dar şi zone verzi“, susţine Matei Maloş, managing partner la agenţia de consultanţă imobiliară HomeFinders.

Anul trecut, piaţa imobiliară a dat semne reale de revenire în toate zonele ţării, iar Capitala s-a aflat printre zonele în care preţurile şi cererea au început să crescă. În paralel, dezvoltatorii imobiliari au demarat proiecte noi, iar după ce zona de sud s-a dezvoltat graţie programului „Prima Casă“, nordul va beneficia şi el de creştere pe seama mediului de afaceri.

„Centrul de afaceri al Capitalei este asociat cu zona Victoriei – Charles de Gaulle, iar zona de nord, în special Băneasa este principalul pol în care a crescut cererea de locuinţe“, mai spune Matei Maloş.

Potrivit acestuia piaţa imobiliară va creşte şi peste graniţele Bucureştiului. „De anul viitor ne aşteptăm să apară cerere şi în zonele din afara Capitalei. Tot pe zona de nord. Ne referim la Otopeni şi la Corbeanca“, precizează Maloş.

Acesta mai spune că pentru menţinerea unei pieţe ridicate, creditele sunt importante, iar cererea va creşte pentru că sunt persoane care au deja o locuinţă şi se gândesc să-şi cumpere un spaţiu locativ mai mare, într-o zonă mai bună şi la o calitate mult superioară a execuţiilor.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite