Ministrul Transporturilor vorbeşte de restructurări în cadrul TAROM: „O astfel de companie trebuie să aibă 600-700 de angajaţi şi 90% să fie personal navigant”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: CJC
FOTO: CJC

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că îşi doreşte păstrarea TAROM-ului, dar pentru a face acest lucru trebuie să fie pus în aplicare un plan de restructurare. Social-democratul a precizat că o companie de mărimea TAROM ar trebui să aibă 600-700 de angajaţi şi 90% dintre aceştia să fie personal navigant.

„Eu îmi doresc să păstrăm TAROM-ul, dar pentru a face acest lucru trebuie să fie pus în aplicare acest plan de restructurare pe care şi l-au asumat înainte de a fi ministru, transmis Comisiei Europene”, a transmis ministrul Grindeanu miercuri, în cadrul unei emisiuni la Profit News TV.

În privinţa planului de restructurale, Sorin Grindeanu a spus că „altă soluţie nu există”. „Dacă nu o aplicăm, finalul este cel al Alitalia. Eu cred că e bine să spunem adevărul”, a mai precizat ministrul.

Social-democratul a subliniat că a început deja restructurarea de personal şi a menţionat că va fi nevoie şi de eficientizarea rutelor şi regândirea cheltuielilor. 

„O companie de mărimea TAROM trebuie să aibă 600 sau 700 de angajaţi şi 90% şi ceva trebuie să fie personal navigant. Au avut dublu, când am preluat mandatul, pe la 1.300, acum sunt să zicem la 1.000, un pic peste”, a mai explicat Grindeanu, adăugând că doar jumătate este personal navigant.

Ministrul Transporturilor a mai arătat că restructurarea este singura variantă de a salva compania. „Nu am niciun fel de ezitare de a urma acest drum pentru că este singura şansă”, a mai spus el. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite