Ministrul Muncii: Pensiile ar putea creşte cu rata inflaţiei în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan FOTO gov.ro

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că doreşte indexarea pensiilor cu rata inflaţiei din luna septembrie şi totodată a precizat „evident că ministrul Muncii cere mai mult”.

„Eu doresc indexarea pensiilor în luna septembrie. Evident că ministrul Muncii cere mai mult. Am cerut o creştere importantă a pensiilor. Pe de altă parte, e evident că trebuie să ţinem deficitul la 7,1 – 7,4% şi trebuie să facem eforturi cu toţii. O să anunţăm cu cât vom putea creşte propriu-zis pensiile”, a afirmat oficialul liberal din Guvern.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu a fost reticent în a anunţa o majorare a pensiilor în 2021, spunând că acestea deja au fost mărite deja în 2020, pensiile din 2021 fiind mai mari decât anul trecut.

„Pensiile vor fi mai mari ca anul trecut, deci anul acesta punctul de pensie este mai mare ca anul trecut. Pensiile au crescut 14%. Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB trebuie să găsim aceşti bani”, a declarat Cîţu.

Ulterior, vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a precizat că nu există un acord în privinţa îngheţării punctului de pensie.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite