Turcan: Vrem să creştem pensiile în septembrie. Am trimis solicitarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan, ministrul Muncii Foto gov.ro
Raluca Turcan, ministrul Muncii Foto gov.ro

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, marţi, că a început reevaluarea tuturor dosarelor de pensie în vederea recalculării acestora şi că după ce proiectul de buget pentru acest an va fi definitivat va putea anunţa cu cât ar putea creşte pensiile în 2021.

Cel mai probabil, ar fi vorba despre o indexare a veniturilor pensionarilor în luna septembrie, a declarat ministrul Muncii, potrivit B1TV.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, noi precizări despre pensiile românilor 

Referindu-se la reevaluarea dosarelor de pensie, Turcan a spus că, la nivel naţional, există aproximativ 250.000 de dosare de pensie ”în format letric” pentru care este nevoie, aşadar, de trecerea datelor în format electronic.

”Noi pregătim acum bugetul pentru anul 2021. În paralel, am demarat o măsură de reformă importantă în domeniul pensiilor. Pe această măsură de reformă am realizat deja începutul reevaluării tuturor dosarelor de pensie, în condiţiile în care, pentru o bună exemplificare, în România există aproximativ 250.000 de dosare de pensie ale agricultorilor care sunt în format letric.

Deci pentru ca vreodată să ajungi să vorbeşti despre recalcularea acestor pensii, trebuie întâi să le ai într-un format electronic şi să ai o evidenţă a lor. Asta am început să facem, evaluarea pensiilor”, a spus ministrul Muncii.

Întrebată dacă va exista o creştere a pensiilor în acest an, Raluca Turcan a răspuns: ”În paralel, lucrăm la formula legislativă. După ce este gata formula legislativă şi se finalizează şi evaluarea, intrăm cu pensiile recalculate.

Până atunci, rămânem pe legea în vigoare pentru pensii şi, cel mai probabil, să realizăm o indexare a pensiilor, anul acesta, undeva în septembrie. Am făcut o solicitare cu o creştere importantă a pensiilor.

Pe de altă parte, este evident şi sunt solidară cu eforturile echipei guvernamentale, că trebuie să ţinem deficitul undeva într-un cuantum de 7,1-7,4% şi pentru asta va trebui să facem eforturi cu toţii. Nu ar fi corect să vă spun ce solicitare am făcut noi de la Ministerul Muncii. O să anunţăm în momentul în care primim bugetul de la Finanţe, cu cât le vom putea creşte”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite