Ministrul Finanţelor refuză să dea explicaţii în Senat despre împrumuturile României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu nu va participa marţi la audierea din Comisia Economică din Senat, unde senatorul Daniel Zamfir l-a invitt pentru a da explicaţii legate de împrumuturile contractate de România. Cîţu susţine că parlamentarii au alte modalităţi prin care pot afla informaţii de la miniştri, „fără a face circ politic”.

„După cum ştiţi bine, Ministerul Finanţelor Publice şi ministrul Finanţelor Publice este evaluat de Comisia de Buget-Finanţe. Acesta este regulamentul Parlamentului şi noi toţi trebuie să respectăm regulamentul Parlamentului. Senatorii, deputaţii au modalităţi prin care pot să afle informaţii de la ministrul Finanţelor Publice fără să facă un circ politic, sunt interpelări, întrebări şi dacă se doreşte audierea unui ministru, se poate face la Ora Guvernului. Deci sunt modalităţi prin care se pot afla aceste informaţii”, a afirmat ministrul Finanţelor, luni după amiază, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat dacă va răspunde invitaţiei senatorului Daniel Zamfir de a da explicaţii în Comisia Economică a Senatului.

Cîţu a menţionat că sunt „foarte mulţi oameni care petrec timp în Parlamentul României” fără să fi citit vreodată regulamentul Legislativului, în acest context ministrul Finanţelor acuzând că astfel de oameni „au fost obişnuiţi cu modul PSD de a-şi bate joc nerespectând regulamentul”.

La rândul său, deputatul Florin Roman a adăugat că parlamentarii PNL recomandă senatorului Daniel Zamfir să citească regulamentul şi să folosească instrumentele prevăzute în acest document, respectiv întrebarea, interpelarea sau participarea la Ora Guvernului.

„Dacă are o lipsă de activitate, probabil că apropiindu-se campania electorală la PSD pesediştii îl aşteaptă în teritoriu. Cred că ar fi mult mai util în teritoriu, decât aici”, a afirmat Florin Roman.

Preşedintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că doreşte audierea în comisie a ministrului Finanţelor, în legătură cu împrumuturile contractate de România în ultima perioadă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite