Ministrul Economiei: „Legile pe Măsura HoReCa vor fi promulgate azi sau mâine, avem pregătite normele secundare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Legile pe Măsura HoReCa vor fi promulgate joi sau vineri, iar Ministerul Economiei are pregătite normele secundare de aplicare a Măsurii, care sunt deja publice, în dezbatere, a declarat joi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

Potrivit sursei citate, pentru Măsura privind spijinul acordat HoReCa, aceasta era gândită ca fiind o diferenţă din cifra de afaceri, era certificată de un bilanţ şi documente contabile, care se depun până pe 25 mai.

„În secunda aceasta aşteptăm şi am veşti că azi sau mâine vor fi promulgate legile din Parlament pe Măsura HoReCa. Noi avem pregătite normele secundare de aplicare a Măsurii, sunt deja în transparenţă (transparenţă decizională, în dezbatere publică, n.r.) şi sunt în concordanţă cu legea aferentă care va veni, care aşteaptă promulgarea. Nu putem să dăm normele de aplicare înainte să fie promulgată legea. 

Imediat cum avem promulgarea legii, dăm şi normele de implementare secundare. Singura partela care trebuie să lucrăm este partea de aplicaţie cu STS-ul, unde suntem în testarea. Zilele acestea se face testarea, s-a făcut şi săptămâna trecută, e un proces, descoperim bug-urile, dar lucrurile merg bine”,a transmis ministrul, potrivit News.ro.

„Debirocratizarea este un mijloc foarte bun şi o problemă adevărată în România, în sensul că sunt foarte multe întreprinderi chinuite de această brocraţie. Noi am avut şi ducem o luptă pentru a uşura cât mai mult viaţa oamenilor. (...) Deocamdată, prioritatea noastră este să finanţăm ce s-a dat în trecut. 

Din păcate, în trecut au fost nişte măsuri care au fost date fără acoperire şi cred că cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să găsim banii pentru acele lucruri. Exact asta facem, şi pentru Start Up Nation, din 2018, încă avem datorii. Trebuie să ne ţinem de angajamente, chiar dacă nu am fost fanul acestui program, nu contează, contează faptul că avem un angajament pe care trebuie să îl onorăm”, a declarat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite