Microsoft și Amazon suspendă accesul la serviciile cloud în Federația Rusă

0
Publicat:

Restricțiile sunt definite de pachetul al 12-lea de sancțiuni al Uniunii Europene.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Microsoft și Amazon vor suspenda accesul la produsele lor cloud pe teritoriul Federației Ruse începând cu 20 martie, se precizează pe site-ul companiei ruse de IT Softline.

Firma rusă de IT Softline a confirmat primirea de informații oficiale de la Microsoft și Amazon despre suspendarea accesului la produsele cloud pe teritoriul Federației Ruse din 20 martie 2024 și au avertizat despre posibile limitări funcționale în funcționarea produselor și serviciilor cloud ale Microsoft, Amazon. și Google.

Conform scrisorilor deținătorilor de drepturi, accesul la produse cloud precum (inclusiv, dar fără a se limita la): Power BI, Dynamics CRM și altele, va fi suspendat de la data specificată. Ne așteptăm ca suspendarea să afecteze și soluțiile cloud. care conțin aceste produse”, se spune în mesaj.

Compania a mai menționat că aceste restricții asupra Rusiei sunt prevăzute de cel de-al 12-lea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene, care limitează furnizarea de software pentru analiză de afaceri, managementul relațiilor cu clienții și alte produse către Federația Rusă.

„Pentru companiile rusești, asta înseamnă că va fi imposibilă utilizarea acestor produse sau accesarea datelor conținute în ele începând cu 20 martie 2024”, se arată în mesaj.

Sancțiuni împotriva Federației Ruse

Uniunea Europeană va introduce noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza morții liderului opoziției Alexei Navalny. Măsurile restrictive vor afecta 35 de persoane fizice și două persoane juridice.

Listele propuse includ mai mulți oficiali ruși: responsabili de închisori și din administrația de stat, judecători, precum și oficiali din coloniile de corecție IK-3 și IK-6.

În februarie, Uniunea Europeană a aprobat cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse. În special, s-a decis introducerea de restricții împotriva a 106 persoane fizice și 88 de entități juridice pentru acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite