Alstom, penalizată pentru întârzierea livrării trenurilor către Metrorex| VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Adjud, că penalităţile pentru întârzierile la livrarea trenurilor de metrou către Metrorex depăşesc 20 milioane de euro.

foto metrou
Foto: Inquam Photos

„În acest moment penalităţile, confort contractului, fiindcă ele trebuiau să înceapă să fie livrate şi nu au fost, depăşesc 20 de milioane de euro. Eu n-am altă pârghie, şi eu, şi colegii mei, şi de la metrou, şi de la minister, decât să aplicăm prevederile contractului. Explicaţiile companiilor care trebuie să livreze aceste garnituri, fie de metrou, fie de tren, variază, de la războiul din Ucraina şi rutele respective sau anumite legături comerciale, până la lucruri mai simple. Pe mine şi pe colegii mei, şi mai ales pe cetăţeni, aceste lucruri nu ne interesează. Şi atunci vor plăti dacă nu s-au ţinut de termenii contractului. Vă repet, în acest moment penalităţile pentru întârzierile la metrou depăşesc 20 de milioane de euro”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

La finele anului 2020, Metrorex a semnat cu reprezentanţii companiei Alstom Transport un contract pentru livrarea de trenuri de metrou destinate Magistralei 5. Trenurile urmau să fie produse în Brazilia şi ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti pe parcursul anului 2023, însă primul tren a fost livrat din Brazilia spre București de abia la finele lunii trecute.

Primul tren de metrou marca Alstom destinat celei mai moderne linii de metrou din București a plecat din fabrica de la Taubate, Brazilia, urmând să se îmbarce cu destinația Hamburg, de unde va ajunge în România pe cale rutieră. Trenul, numit Giurgiu, va circula pe Magistrala 5 după finalizarea testelor obligatorii în vederea punerii în funcție. Drum bun și ne vedem la București!”, se arată într-o postare de marți, 27 februarie de pe contul oficial de Linkedin al Alstom. 

Ministrul Sorin Grindeanu, alături de premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi secretarul general al PNL, Lucian Bode, au efectuat, vineri, o vizită de lucru pe şantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domneşti Târg - Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localităţii Adjud. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite