McDonald’s vrea să recupereze sporurile uriaşe plătite fostului CEO, acuzat că a avut relaţii sexuale cu angajatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii McDonald’s povestesc cele mai teribile păţanii petrecute la locul de muncă

McDonald’s vrea să recupereze sporurile uriaşe plătite fostului CEO, acuzat că a avut relaţii sexuale cu cel puţin trei angajate, scrie Reuters, citată de news.ro, precizând că fostul director general Steve Easterbrook a fost deja chemat în judecată.

Procesul a fost intentat la nouă luni de la înlăturarea fără motivaţie din funcţie a lui Easterbrook, după ce compania a stabilit că acesta a avut o relaţie consensuală, dar nu  fizică, cu o angajată, încălcând politica lanţului de fast food-uri.

McDonald’s a arătat că a redeschis subiectul luna trecută, după ce a primit o informaţie anonimă şi a descoperit că Easterbrook a avut relaţii sexuale cu mai multe angajate în anul anterior plecării sale.

Avocaţii lui Easterbrook nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Când a plecat de la McDonald’s, Easterbrook a spus că relaţia consensuală cu o angajată a fost ”o greşeală” şi că ”este timpul să meargă mai departe”.

Pachetul de compensaţii pentru plecarea din companie a lui Easterbrook a fost în valoare de 41,8 milioane de dolari, a estimat firma Equila,  specializată în plăţile directorilor.

McDonald’s afirmă însă că Easterbrook nu merită compensaţiile respective, ”din cauza tăcerii şi minciunilor sale” şi că dacă boardul ar fi ştiut întreaga situaţie l-ar fi concediat ”motivat”.

În plângerea depusă la un tribunal din Delaware, McDonald’s arată că a găsit zeci de fotografii cu femei goale sau cu conţinut sexual explicit, între care unele cu cele trei angajate, pe care Easterbrook le-a trimis de pe contul de email al companiei către contul său personal.

McDonald’s afirmă că Easterbrook a şters emailurile şi a ataşat fotografiile de pe telefonul de serviciu, cu puţin timp înainte de demtierea sa, dar că acestea au rămas pe serverul companiei fără ca el să ştie.

În plus, Easterbrook ar fi aprobat un grant extraordinar în acţiuni, în valoare de sute de mii de dolari, unei angajate,  la scurt timp după prima lor relaţie sexuală, şi ar fi minţin investigatorii, negând orice relaţie sexuală cu angajatele.

Easterbrook, de naţionalitate engleză, a devenit director general al McDonald’s în martie 2015. El a fost creditat cu modernizarea lanţului de restaurante, introducând chioşcuri cu ecrane tactile şi lansând meniul de breakfast pe tot parcursul zilei.

Succesorul său, Chris Kempczinski, a actualizat valorile corporative ale McDonald’s, operaţiune care a avut ultima oară în 2008.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite