Mâine de deschide circulația între DN5 și DN4, parte din A0 Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră între DN5 şi DN4, în lungime de 13 km, parte din A0 Sud, se va deschide luni, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, într-o postare publicată, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

foto A0
Mâine de deschide circulaia între DN5 și DN4, parte din A0 Sud

"Circulaţia pe încă 13 km din A0 Sud, între DN5 şi DN4 se deschide luni, 15 aprilie, de la ora 14:00. Încheierea lucrărilor pe încă un segment al lotului 1 (Glina - Vidra) al sectorului de Sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei face posibilă circulaţia şi pe cei 6 km din cei 16,3 km ai lotului 2 (Vidra - Bragadiru), finalizaţi la sfârşitul anului trecut. De luni, se va circula practic pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0 (între DN6 şi DN4)", a precizat Pistol.

Antreprenorul pentru Lotul 1 Glina - Vidra (16,93 km) este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS. Durata contractului este de 42 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţie.

Valoarea contractului se ridică la 830,68 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). 

De asemenea, patru operatori economici au depus oferte pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea/lărgirea DN 1 între Aeroportul Henri Coandă şi Nodul A0, la profil 3+3, iar alţi patru şi o asociere sunt interesaţi de realizarea studiului de fezabilitate referitor la nodurile rutiere necesare pentru asigurarea conectivităţii la autostrada A7, tronson Buzău - Focşani, în zona Boboc - Cochirleanca, autostrada A2, în zona Feteşti - Borcea, şi la autostrada A0, în zona Clinceni, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, la finele lunii trecute a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului având ca obiect "Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Modernizare/Lărgire DN 1 între Aeroport Henri Coandă - Nod A0 la profil 3+3". Până la termenul limită, au depus oferte următorii operatori economici: Bridge Consult, Eco Geodrum, Incons şi Like Consulting.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite