Japonezii de la Makita angajează urgent 900 de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
angajari curriculum vitae

Corporaţia japoneză Makita, specializată în producţia de scule electrice, vrea să dubleze capacitatea de producţie a fabricii din Brăneşti, la 1 milion de scule pe lună, până în 2022, motiv pentru care vizează atingerea unui efectiv de 3.500 de angajaţi, scrie Profit.ro.

Volumul de producţie al fabricii Makita din Brăneşti, localitate de lângă Bucureşti, a ajuns anul trecut la peste 5,8 milioane de produse. Planurile de expansiune ale japonezilor prevăd atingerea, în 2022, a unei capacităţi de 12 milioane de scule produse anual, scrie profit.ro.

În acest scop, grupul pregăteşte şi o hală de depozitare pentru uneltele produse, în suprafaţă de circa 17.600 de metri pătraţi, o investiţie de 77 milioane lei. Noua construcţie este planificat să înceapă în toamna acestui an.

„Până în 2022 necesarul de personal va depăşi 3.500 de angajaţi, astfel că, în următoarele luni, Makita va angaja peste 900 de persoane. Compania va deschide permanent noi locuri de muncă în producţie, logistică, inginerie şi domenii suport şi pregăteşte diferite facilităţi pentru angajaţi.

De exemplu, Makita a început lucrările la un complex rezidenţial modern în Brăneşti, în apropiere de fabrică, şi va pune la dispoziţia angajaţilor săi, începând cu primăvara anului 2022, peste 350 apartamente în 2 clădiri de locuinţe, în prezent aflate în construcţie“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanţii Makita în România. Amplasamentul noii investiţii Makita Japonezii activează în România prin două companii: Makita EU (fabrica) şi Makita România (vânzări şi suport clienţi).

În 2020, fabrica a avut un număr mediu de 2.371 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de lei, cea mai mare de la inaugurarea fabricii, în 2007, şi în creştere cu aproape 40%, comparativ cu rezultatele anului anterior. Profitul fabricii a crescut în 2020 cu peste 68%, până la 159 de milioane de lei. Divizia de vânzări a generat afaceri de 152 de milioane de lei în 2020 şi a raportat un profit net de 4,1 milioane lei, cu un număr mediu de 56 de angajaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite