VIDEO Dăncilă: Datele privind evoluţia economică ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun

VIDEO Dăncilă: Datele privind evoluţia economică ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, cu ocazia înmânării unor acorduri de finanţare atribuite în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major in economie, că datele privind evoluţia economică indică faptul că România se află pe drumul cel bun.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Potrivit cifrelor făcute publice de Eurostat, în trimestru 3 România a înregistrat un avans de 4,3%, a 7-a creştere la nivel european. Sunt date care validează măsurile luate de Guvern, dar ne şi responsabiizează în găsirea unor noi soluţii.
 
Din aceste considerente am decis să susţinem dezvoltarea afacerilor cu impact major în economie. Am văzut interesul crescut al investitorilor pentru această schemă de ajutor de stat, prin numărul mare de aplicaţii depuse.
 
Am decis să venim în întâmpinarea mediului de afaceri prin suplimentarea fondului schemei de autor de stat cu peste 1 miliard de lei.
 
De asemenea, în bugetul de stat pentru 2019 politica de stimulare a economiei prin ajutoare de stat va continua.
 
Am prevăzut credite de angajament de 1,6 miliarde lei pentru finanţarea unor proiecte de investiţii de 4 miliade lei”, a spus premierul.
 
Luni au fost înmânate 14  acorduri pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, prin care, potrivit spuselor premierului vor fi create peste 3.300 noi locuri de muncă.
 
„Din cele cinci investiţii, patru sunt în domeniul auto, un sector cu un puternic impact în Produsul Intern Brut şi în sumele colectate la bugetul de stat”, a spus Dăncilă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările