VIDEO CEO-ul OMV, despre gazele din Marea Neagră: Importante în special pentru România, dar şi mai mult pentru piaţa europeană

VIDEO CEO-ul OMV, despre gazele din Marea
Neagră: Importante în special pentru România, dar şi mai mult pentru piaţa europeană

Rainer Seele

Rainer Seele, directorul executiv al OMV, compania-mamă a OMV Petrom, susţine că gazele din Marea Neagră sunt importante în special pentru România, dar şi mai mult pentru piaţa europeană, pentru diversificarea surselor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Seele a acordat un interviu pentru postul TV american CNBC, în cadrul căruia a sugerat că, deşi legea offshore a fost întârziată, există prevederi pe care compania austriacă le poate accepta, dar este necesară o analiză a cadrului legislativ final, adoptat de preşedintele Klaus Iohannis, care are acum un cuvânt de spus, după ce legea a trecut recent de Parlament.

„Guvernul este interesat să investim în Neptun Deep. Guvernul vrea să creeze un cadru legislativ care să fie suficient pentru investitori. Noi trebuie să aşteptăm pentru acest lucru, dar durează prea mult. Acum aşteptăm şi citim draftul legii offshore. La prima vedere, pot spune că sunt câteva elemente pe care le putem accepta pentru o astfel de investiţie, dar trebuie să vedem într-adevăr ce a fost pus pe hârtie după pronunţarea preşedintelui şi care este cadrul. Din punctul meu de vedere, nu va avea un impact pe termen scurt asupra bilanţului nostru (OMV, n.r.), ci este mai mult un subiect ce ţine de OMV Petrom din România”, a declarat Seele, întrebat cum va afecta această lege compania-mamă.

Oficialul OMV a adăugat că investiţia din Marea Neagră este una pe termen lung şi va reprezenta componenta gazieră din portofoliul companiei din România. „Din punctul meu de vedere, este gaz de care avem nevoie, în special pentru România, dar şi mai mult pentru piaţa europeană, pentru a ne diversifica sursele. Drept urmare, există un interes uriaş din partea Guvernului român, a investitorilor şi a Comisiei Europene dacă vom investi în producţia suplimentară de gaz natural din offshore din România”, a completat Seele.

Declaraţiile lui Rainer Seele despre România, de la minutul 3:12:

OMV CEO: See no cost impact from US sanctions on Iran from CNBC.

OMV a subliniat, miercuri, în raportul pe primele nouă luni, că nu vede probabilă luarea unei decizii finale de investiţie pentru Neptun Deep în ultimul trimestru al acestui an.

Acest lucru vine ca o completare la o declaraţie a lui Rainer Seele de săptămâna trecută, prin care anunţa că OMV a amânat pentru anul viitor decizia privind investiţia în proiectul de extracţie a gazelor naturale din Marea Neagră. Seele a explicat că Guvernul român a amânat prea mult adoptarea legii offshore.

„Nu putem lua o decizie privind investiţia în acest trimestru, aşa cum planificasem”, a spus atunci Rainer Seele, adăugând că OMV trebuie să evalueze întâi condiţiile legale stabilite de Parlament pentru investiţia cifrată la „miliarde de euro”. Aşadar, compania va lua o decizie anul viitor.

Parlamentul român a adoptat săptămâna trecută legea offshore care creează cadrul legal pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, dar Seele a spus că votul a venit prea târziu.

După OMV, o a doua companie a anunţat ulterior că amână pentru anul viitor luarea unei decizii privind investiţia în exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Black Sea Oil & Gas (BSOG), a declarat că nu va putea lua o decizie în ceea ce priveşte în ceea ce priveşte proiectul Midia Gas Development (descoperirile Ana şi Doina) în cursul acestui an, ca urmare a adoptării legii offshore, ce impune un regim fiscal necompetitiv, potrivit profit.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările