Ponta spune că va cumpăra un titlu de stat destinat persoanelor fizice. Ministrul Finanţelor a zis că să punem toţi membrii Guvernului să cumpere câte o obligaţiune

Ponta spune că va cumpăra un titlu de stat destinat persoanelor fizice. Ministrul Finanţelor a zis că să punem toţi membrii Guvernului să cumpere câte o obligaţiune

Premierul Victor Ponta a participat miercuri la lansarea primei emisiuni de titluri de stat pentru persoane fizice, titluri care vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti

Premierul Victor Ponta a anunţat că va cumpăra şi el titluri de stat destinate persoanelor fizice, mai exact, o obligaţiune de 1.000 de lei, precizând că a fost convins în acest sens de către ministrul Finanţelor, care i-a sugerat să ceară tuturor membrilor Guvernului să cumpere fiecare câte un titlu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„M-a convins ministrul şi o să cumpăr şi eu un titlu de 1.000 lei. El a zis că să punem toţi membrii Guvernului să cumpere câte un titlu de 1.000 lei, ca să ştiţi, că, în loc să vă mărească salariile, vă spune să băgaţi bani tot la Finanţe. Cred că e un instrument bun şi un semn de stabilitate economică şi de schimbare a mentalităţii“ a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.
 
Premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, au participat, miercuri, la lansarea primei emisiuni de titluri de stat pentru persoane fizice, titluri care vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.
 
Negriţoiu a precizat că ASF şi băncile implicate vor promova emisiunea de titluri de stat pentru persoane fizice, astfel încât şi „un crescător de oi din vârful muntelui“ să investească în acestea, iar ministrul Finanţelor a precizat că şi el va cumpăra titluri.
 
Persoanele care vor să economisească pe termen lung pot subscrie, în perioada 8-19 iunie, în cadrul emisiunii de titluri de stat realizată de Ministerul Finanţelor pentru populaţie, cu o valoare totală de 100 milioane lei, un titlu costând 1.000 de lei, iar pe 25 iunie se vor efectua alocările.
 
În perioada 9-12 iunie, reprezentanţii Ministerului Finanţelor împreună cu bancherii de la BRD, Raiffeisen şi BCR, care formează consorţiul de intermediere a primei oferte de titluri de stat destinate populaţiei, vor face un roadshow în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca pentru a prezenta programul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările