Oficial din Transporturi: Toată Centura Capitalei va avea patru benzi. Vor fi realizate intersecţii pe trei niveluri

Oficial din Transporturi: Toată Centura Capitalei va avea patru benzi. Vor fi realizate intersecţii pe trei niveluri

Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioşteanu a transmis, marţi, că a fost semnat contractul pentru lărgirea la patru benzi a Centurii Rutiere a Municipiului Bucureşti, pentru lotrul II.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Astăzi a fost semnat contractul pentru execuţie lucrări „Lărgire la patru benzi a Centurii Rutiere a Municipiului Bucureşti, pentru lotul II, între A1(km 55+520) şi DN5 (km 40+000)”-Chiajna Cirogârla, Domneşti, Clinceni, Bragadiru, Măgurele şi Jilava. Contractantul este Asocierea RIZZANI DE ECCHER S.p.a. (lider) – S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. (asociat).”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia, în premieră, vor fi realizate intersecţii pe trei niveluri: subteran, teran şi suprateran.
 
Amenajare intersecţii: 
 
- Intersecţie Centura Bucureşti – DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5) 
 
- Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele) 
 
- Intersecţie Centura Bucureşti – DC20 (Vârteju) şi Cazarma Măgurele km 46+040
 
- Intersecţie Centura Bucureşti – DN6 (Alexandria) 
 
„Pe acest traseu se află şi pasajul Domneşti, dar este o lucrare separată de acest proiect.”, a precizat reprezentantul din Transporturi.
 
Ionel Scrioşteanu a reamintit şi că la data de 22 decembrie 2021 a fost semnat contractul pe lotul I, A1 – DN5.
 
„CNAIR a semnat atunci contractul cu Asocierea IBB-HIB ROMANIA - IBB-HAUS-UND INDUSTRIEBAU GMBH –AUTOTEHNOROM – VENTOR GRUP CONSULTING pentru execuţie „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A1 (km 55+520) şi DN 5 (km 40+000) - Lot I între A1 (km 55+520) şi km 54+700, inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765”. Aici vom amenaja prima parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane, pe actuala Centură a Bucureştiului.”, a explicat secretarul de stat.
 
Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecţia giratorie proiectată pe Centura Bucureştiului, prin drum de legătură, pentru a putea fi accesată din toate direcţiile. 
 
„Aşa cum am mai spus, toată Centura Capitalei va avea patru benzi de circulaţie până în 2025.”, a adăugat oficialul.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările