Cinci oferte au fost depuse pentru proiectul drumului de mare viteză Craiova - Lugoj. Ce spune ministrul Cătălin Drulă

Cinci oferte au fost depuse pentru proiectul drumului de mare viteză Craiova - Lugoj. Ce spune ministrul Cătălin Drulă

Cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj, a anunţat luni ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Dovadă că veştile bune nu vin nici ele singure: astăzi s-au depus 5 oferte în cadrul acestei licitaţii.
Proiectul este unul esenţial pentru asigurarea unei conexiuni moderne şi rapide între două dintre regiunile ţării, Oltenia şi Banat.
 
Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km şi are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene şi plăţi) şi, pe de altă parte, avantajează şi beneficiarul care primeşte la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un aşa-numit „preliminary design”). 
 
Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitaţii pentru proiectare şi execuţie, având la bază un SF care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în acelaşi timp, constructorului libertatea de a inova şi adapta proiectul”, a scris ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările