Bursa de la Bucureşti îşi revine uşor, după un debut de săptămână „pe roşu”

Bursa de la Bucureşti îşi revine uşor, după un debut de săptămână „pe roşu”

Bursa de la Bucureşti îşi revine

Bursa de Valori de la Bucureşti a deschis şedinţa de tranzacţionare de marţi pe verde, după ce luni indicele principal a scăzut cu peste 7%, în timp ce şi indicii principalelor companii au fost pe roşu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indicele principal BET urca cu circa 3%, la deschiderea şedinţei de marţi, o creştere similară având loc şi în cazul celorlalţi indici, precum BET-TR, BET-FI, BETPlus etc.

Acţiunile marilor companii listate pe Bursa de la Bucureşti urcau şi ele, timid. Banca Transilvania se aprecia cu circa 2%, avansul BRD era de peste 3%, iar OMV Petrom, Nuclearelectrica şi Digi Communications recuperau declinul de ieri mai puternic, cu aprecieri de peste 4% şi 5%.

Bursele internaţionale şi mai ales cele petroliere au fost afectate luni de prăbuşirea preţului petrolului, fapt care s-a văzut şi pe Bursa din România.

Luni, preţul petrolului a cunoscut un declin de 30%, cel mai mare din 1991, după ce alianţa OPEC s-a destrămat, în urma unui dezacord cu Rusia, iar Arabia Saudită a început să crească producţia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: