Autostrada Moldovei: CNAIR a semnat contractul pentru primul lot. Ciucă: „Grindeanu a spus că toate contractele vor fi semnate în 2022”

Autostrada Moldovei: CNAIR a semnat contractul pentru primul lot. Ciucă: „Grindeanu a spus că toate contractele vor fi semnate în 2022”

CNAIR şi compania Pizzarotti au semnat joi contractul pentru execuţia Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău (secţiunea A7), premierul Nicolae Ciucă afirmând că, aşa cum a înţeles de la ministru Grindeanu, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, la ceremonia de semnare a contractului între CNAIR şi compania Pizzarotti pentru execuţia Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău (secţiunea A7), că, aşa cum a înţeles de la ministru Grindeanu, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova.
 
”Este un moment care începe să devină uzual. Spun asta pentru că în urmă cu câteva zile a fost semnat primul contract pe lotul Ploieşti-Buzău, din proiectul Autostrada Moldova. Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerenţă derulării întregului program pentru că, aşa cum am înţeles de la domnul ministru, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova”, a precizat premieru.
 
Nicolae Ciucă a arătat că este un proiect aşteptat de foarte mult timp de către români şi este datoria Guvernului să asigure că tot ceea ce înseamnă aşteptările populaţiei şi asumarea din partea Guvernului se va realiza.
 
Prim-ministrul a mai spus că proiectul este foarte important şi are asigurată finanţarea prin PNRR.
 
”Sunt alocate sume importante, discutăm de 12 miliarde de euro, bani alocaţi prin PNRR, 9 miliarde de euro, prin fondurile de coeziune, o sumă mare de bani care trebuie să se regăsească în dezvoltarea infrastructurii mari din România”, a mai afirmat Ciucă. Premierul a spus că trebuie făcut tot ceea ce ţine de ei pentru ca aceste proiecte să aibă ritmicitatea necesară pentru respectarea termenelor. ”Vă felicit domnule ministru şi vă mulţumesc mult pentru preocuparea şi implicarea în gestionarea acestui program”, a spus Nicolae Ciucă către Sorin Grindeanu, asigurându-l că are tot sprijinul din partea Guvernului.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că au fost semnate deja 2 contracte din cele 13 aferente Autostrăzii Moldovei.

„Am semnat astăzi un nou contract pentru construcţia Autostrăzii Ploieşti-Buzău!

Asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru finalizarea celor 21 de km ai Lotului 1 (Dumbrava – Mizil).  

Valoarea contractului finanţat prin PNRR este de 1,468 miliarde de lei fără TVA.

Proiectul include construcţia a 14 poduri şi a unui pasaj în lungime de 550 m.

Investiţiile prin PNRR reprezintă o prioritate iar Ministerul Transporturilor  depune toate diligentele pentru respectarea jaloanelor asumate.

Deşi termenul stabilit prin PNRR pentru de comunicarea rezultatelor procedurilor de achiziţie publică este trimestrul IV al anului viitor (2023), am făcut eforturi ca o mare parte din aceste jaloane să fie atinse încă din acest an.

Un exemplu în acest sens este şi A7( Autostrada Moldova), pentru care am semnat deja contractele pentru construcţia a 2 din cele 13 loturi”, a afirmat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările