În ce stadiu se află lucrările la noul pasaj de pe Centura Capitalei şi când ar trebui să fie gata VIDEO

În ce stadiu se află lucrările la noul pasaj de pe Centura Capitalei şi când ar trebui să fie gata VIDEO

Captură video

Un nou pasaj rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, va muta actuala Şosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecţia cu DN1A - Mogoşoaia, scrie Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul, după estimările Companiei de Drumuri, ar trebui să fie gata până la finalul anului, deşi termenul oficial de finalizare este 2022. Lucrările avansează rapid, iar constructorul austriac a terminat deja să ridice toate grinzile. Traficul la sol e în continuare deviat pe bretelele laterale, iar în cursul zilei se formează cozi destul de lungi, scrie Hotnews.

Constructorul a lucrat în ultimele luni la ridicarea ultimelor grinzi, iar în momentul de faţă toate cele 60 de grinzi ale pasajului au fost montate.

Vor urma lucrările de supra-betonare şi izolare a pasajului, iar în paralel constructorul lucrează la ridicarea rampelor, atât din partea dinspre Otopeni, cât şi dinspre Chitila.

 
Pasaj suprateran DNCB peste DN1A la Mogoşoaia
 
Lungime: 800 m
Cost: 6,8 mil. Euro
Constructor: Strabag SRL
Contract semnat în: octombrie 2018 (licitaţia lansată din iunie 2017)
Termen de finalizare: 24 de luni (de la începerea construcţiei)
Lucrări începute: aprilie 2020
Termen de finalizare: aprilie 2022
Finalizare dorită de Min. Transporturilor: Q4 2021
 
Stadiu (aprilie 2021): cca 39%
 
Contractul a fost semnat cu firma STRABAG în 23.10.2018 pe suma de 32 milioane RON (prevede 6 luni de proiectare şi 2 ani de execuţie ), lucrările au început abia în aprilie 2020. 

Termen contractual estimat de finalizare : Aprilie 2022

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările