Intesa Sanpaolo vrea să furnizeze servicii financiar-bancare prin intermediul celor peste 5.600 de oficii ale Poştei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu o reţea de peste 5.600 de sucursale, Poşta Română deţine cea mai mare acoperire la nivel naţional de pe piaţa serviciilor poştale, comparabilă cu nivelul de acoperire al celor mai mari operatori de pe piaţa bancară FOTO Adevărul
Cu o reţea de peste 5.600 de sucursale, Poşta Română deţine cea mai mare acoperire la nivel naţional de pe piaţa serviciilor poştale, comparabilă cu nivelul de acoperire al celor mai mari operatori de pe piaţa bancară FOTO Adevărul

Grupul financiar Intesa Sanpaolo (Italia) vrea să frunizeze pe piaţa românească, sub brandul „Poşta Română“, servicii bancare şi financiare prin intermediul celor peste 5.600 de oficii ale operatorului naţional poştal, cele două părţi fiind în negocieri pentru încheierea unui acord.

„Compania Naţională Poşta Română şi grupul Intesa Sanpaolo demarează negocierile în vederea încheierii unui acord bilateral privind vânzarea de servicii bancare şi financiare în cadrul oficiilor poştale Poşta Română şi sub brandul «Poşta Română». Lansarea proiectului reprezintă rezultatul procesului de selecţie organizat de Poşta Română, în conformitate cu noua strategie comercială aprobată de conducerea societăţii, al cărei obiectiv principal îl reprezintă diversificarea gamei de servicii oferite“, se arată într-un comunicat al Intesa Sanpaolo Bank.

Cu o reţea de peste 5.600 de sucursale, Poşta Română deţine cea mai mare acoperire la nivel naţional de pe piaţa serviciilor poştale, comparabilă cu nivelul de acoperire al celor mai mari operatori de pe piaţa bancară.

„Odată cu lansarea unui portofoliu de servicii financiare distribuite sub brand-ul propriu, Poşta Română va deveni în următorii ani unul dintre principalii jucători pe piaţa românească a serviciilor bancare. Ne propunem ca acest parteneriat să înlesnească accesul la serviciile bancare şi financiare pentru toţi cetăţenii români si să genereze o sursă solidă de venit pe termen lung pentru companie“, a declarat Alexandru Petrescu, directorul executiv al Poştei Române.

„Suntem pregătiţi să facem faţă acestei noi provocări bazându-ne pe o strategie clară cu baze solide: profitabilitatea sustenabilă, know-how-ul şi competenţele comerciale“, a declarat directorul Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a grupului Intesa Sanpaolo, Ignacio Jaquotot.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent în România din 2008, cu o bancă universală activă, a cărei reţea numără 76 de sucursale, iar prin cei 800 de angajaţi deserveşte aproximativ 100.000 de clienţi. La finele anului 2012, Intesa Sanpaolo România avea active totale de 1,152 miliarde de euro, credite acordate clientelei în valoare de 904 milioane de euro şi depozite directe de 562 milioane de euro.

Cu afaceri de 1,21 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil. Societatea avea aproximativ 27.500 de angajaţi la finele lunii octombrie şi urmează să fie privatizată anul viitor.


Mai puteţi citi: 

Locuinţele ANL pot fi cumpărate prin credite de la Intesa Sanpaolo Bank. Locuinţele finalizate prin programul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii“ pot fi achiziţionate prin credite ipotecare, inclusiv „Prima Casă“, contractate de la Intesa Sanpaolo Bank, în urma încheierii unei convenţii între bancă şi Agenţie.

Intesa Sanpaolo Bank lansează un credit ipotecar pentru românii rezidenţi în Italia. Intesa Sanpaolo Bank România lansează un program pilot de creditare a românilor cu rezidenţă în Italia care doresc să-şi cumpere o locuinţă în România, solicitantul prezentând documentele pentru accesarea împrumutului la sucursalele grupului-mamă din Peninsulă, prezenţa la banca din ţară fiind necesară o singură dată pentru semnarea actelor.

Un nou broker de asigurări: Poşta Română. Cum vrea operatorul poştal naţional să treacă de la pierderi la profit. Poşta Română şi-a propus să obţină un profit de 100 de milioane de lei în 2014, an când va intra şi pe piaţa brokerajului în domeniul asigurărilor, a declarat, luni, directorul general al companiei, Ion Smeeianu, la deschiderea unui oficiu poştal modernizat din Capitală.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite