Încă o demisie la vârful Big Brotherului Financiar: Dorina Mihăilescu părăseşte ASF. Nouă dintre cei zece candidaţi vizează reconfirmarea în Consiliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorina Mihăilescu este membru în Consiliul ASF şi a fost comisar în cadrul CNVM, structură inclusă în Autoritatea de Supraveghere Financiară Sursa: CNVM
Dorina Mihăilescu este membru în Consiliul ASF şi a fost comisar în cadrul CNVM, structură inclusă în Autoritatea de Supraveghere Financiară Sursa: CNVM

Dorina Mihăilescu a demisionat din calitatea de membru al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat astăzi Cristian Dumitrescu, vicepreşedintele Senatului, care a prezentat şi calendarul numirii viiroarei conduceri ASF, în urma adoptării Ordonanţei care prevedere reducerea numărului de membri ai instituţiei de la 11 la 9.

„Am luat act de demisia a doi membri din ASF, inclusiv a doamnei Dorina Mihăilescu, care a venit astăzi, în calitate de membru“, a declarat Dumitrescu marţi, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.

În 16 octombrie, Daniel Tudor, vicepreşedinte ASF, a demisionat, invocând motive personale, atribuţiile sale fiiind preluate temporar de prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu.

„În conducerea ASF rămân nouă membri. Procedura se ia de la început. Se numesc toţi încă o dată conform cu legislaţia care a fost modificată. Nu au demisionat unii şi rămân ceilalţi. Toţi intră în procedură, încep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele şi se prezintă în vot, se supun votului plenului“, a precizat vicepreşedintele Senatului.

Potrivit legislaţiei, iniţal, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducând numărul acestora la 9. Modificarea ordonanţei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii instituţiei.

„La această şedinţă a birourilor permanente reunite am avut câteva chestiuni tehnice. În primul rând a fost vorba despre ASF, în sensul de a se declanşa procedura în termen de 15 zile în conformitate cu prevederile legii care a modificat Ordonanţa, de adoptare a Ordonanţei. Am demarat procedura. Va fi depus raportul până săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare va fi un Birou Permanent care va stabili când va fi şedinţa comună pentru a fi numită conducerea ASF“, a declarat Cristian Dumitrescu.

El a precizat că de marţi începe depunerea candidaturilor, urmată de audieri, iar săptămâna viitoare se va decide când va avea loc numirea noilor membri.

Dan Radu Ruşanu, Daniel Dăianu, Ion Giurescu, Marian Sârbu şi Mircea Ursache se numără printre cei zece candidaţi pentru cele nouă locuri în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, care vor fi audiaţi, marţi, de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Ceilalţi candidaţi sunt Corneliu Moldoveanu, Marian Mîrzac, Albin Biro, Gheorghe Marcu, Cornel Coca Constantinescu.

Cornel Coca Constantinescu, fost membru în conducerea fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor, este singurul candidat din afara actualei conduceri a ASF.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite