Unde găseşti chirii ieftine în marile oraşe

Unde găseşti chirii ieftine în marile oraşe

FOTO 123 RF

Aproape 14.000 de apartamente erau disponibile pentru închiriere la începutul acestei luni în patru dintre cele mai mari oraşe şi centre universitare din ţară – Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Cele mai multe dintre ele îşi aşteptau chiriaşii în Capitală, conform datelor Imobiliare.ro centralizate de Analize Imobiliare. Atât oferta, cât şi cererea este în creştere la ora actuală, dacă ne raportăm la începutul toamnei trecute.

Cei care vor să închirieze un apartament cu 2 camere în Bucureşti, dar au la dispoziţie un buget destul de restrâns, se pot orienta către zone precum Ferentari, Piaţa Reşita sau Alexandriei. Chiriile se menţin aici, în medie, sub 300 de euro/lună.

În jur de 2.660 de apartamente erau disponibile şi în Cluj-Napoca, oraş unde s-au putut observa unele ieftiniri pe piaţa chiriilor faţă de septembrie 2019. Pentru un apartament cu 2 camere plăteşti cele mai scăzute chirii în zone precum Floreşti, Baciu, Gruia sau Dâmbul Rotund. În medie, chiria pentru o astfel de locuinţă este de 400 de euro/lună la nivelul pieţei locale.

Peste 2.000 de apartamente îşi aşteptau chiriaşii la începutul lui septembrie şi în Timişoara. Printre cele mai ieftine zone se numără Freidolf, Traian, Piaţa Maria şi Plăvăţ II. La polul opus, se află zone precum Braytim sau Piaţa Unirii unde plăteşti 400, respectiv 470 de euro/lună, pentru un apartament cu 2 camere.

O ofertă mai scăzută poate fi găsită pe piaţa din Iaşi. Pe plan local, nivelul chiriilor se menţine similar cu cel de la începutul toamnei trecute. Frumoasa, Dacia, Alexandru cel Bun şi Canta sunt zone unde poţi închiria un apartament cu 2 camere cu mai puţin de 300 de euro/lună, în timp ce în Centrul Civic, Independenţei sau în zona ultracentrală proprietarii cer, în medie, 400 de euro/lună chirie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările