Proiectele imobiliare din zona Obor, blocate. S-a cerut insolvenţa dezvoltatorului VIDEO

Proiectele imobiliare din zona Obor, blocate. S-a cerut insolvenţa dezvoltatorului VIDEO

Proiectul imobiliar Skylight Residence, Zona Obor

Proiectele imobiliare din zona Obor din Capitală ar putea fi blocate pentru mulţi ani de acum încolo, întrucât, s-a cerut insolvenţa dezvoltatorului imobiliar, cel care deţine fosta fabrică de pompe Aversa Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrată o cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva societăţii Skylight Residence S.R.L., fosta Aversa Manufacturing S.R.L. 
 
Firma este controlată de canadianul Michael Danny Topolinski, care a preluat activele fostei fabrici de pompe, AVERSA S.A. în anul 2013.
 
Insolvenţa a fost cerută de o societate cipriotă, Peino Management Limited (care a dezvoltat aplicaţia rutieră TWELP) , reprezentată o societate de avocatură din Bucureşti, SCPA Boerescu & Ciocodeica, şi urmăreşte recuperarea unei creanţe de aproximativ 750.000 euro de la fosta Aversa Manufacturing SRL.
 
Aversa Manufacturing S.R.L. are încă obligaţii scadente faţă de Autoritatea pentru Administrarea Arhivelor Statului (AAAS), legate de preluarea activelor AVERSA S.A.
 
Fabrica de pompe Aversa Manufacturing a câştigat definitiv şi irevocabil, în decembrie 2015 un proces împotriva unor persoane care au utilizat certificate de moştenitor false şi care cereau restituirea unui lot de 17.860 de metri pătraţi, inclusiv câteva clădiri uzinei, din suprafaţa totală de aproape 100.000 de metri pătraţi a acesteia.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis admiterea recursului formulat de Aversa în dosarul de restituire, potrivit unui comunicat al companiei.
 
„Societatea a acuzat utilizarea unor certificate de moştenitor false şi frauduloase în cererea sustinuta de Voinescu Alexandru Ioan, Voinescu Mircea şi Grozăvescu Mandra Michaela şi formulată împotriva Aversa pentru restituirea unui lot de 17.860 mp, inclusiv câteva clădiri ale fabricii, din suprafaţa totală a terenului de aproape 100.000 de mp“, se arată în comunicat.
 
„Justiţia a prevalat şi suntem foarte mulţumiţi de această sentinţă. Curtea Supremă a reparat decizia greşită anterioară, mai ales că problema juridică în acest caz a fost destul de simplă. Acum putem să ne concentrăm pe dezvoltarea strategică a afacerii de pompe centrifuge şi să păstrăm cei 260 de angajaţi. Ne vom ocupa in continuare de anularea certificatelor de moştenitor false şi vom reda averea dobândita de Voinescu Alexandru Ioan, Voinescu Mircea si Grozavescu Mandra Michaela celor cărora li se cuvine de drept“, a afirmat Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing.
 
Aversa Manufacturing este singurul producător de pompe centrifuge din România, produsele sale fiind utilizate în infrastructură, industria energetică, irigaţii şi industria petrolieră.
 
Societatea a fost fondată în 1882, având o tradiţie de 133 de ani, produsele sale fiind exportate în 11 ţări.
 
Compania de stat Aversa SA a fost în insolvenţă 7 ani şi a fost privatizată în septembrie 2013. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: