A cincea ediţie a evenimentului va reuni peste jumătate dintre locuinţele noi propuse spre vânzare în zona Bucureşti – Ilfov, ce cumulează peste 1.200.000 de mp utili de vânzare. Acestea se află în 87 de ansambluri rezidenţiale, din portofoliul a circa 65 de dezvoltatori. 
 
„Fiind un târg dedicat sectorului rezidenţial, ne-am concentrat, încă de la prima ediţie pe calitate, respectiv pe procesul de selecţie şi promovare a dezvoltatorilor şi ansamblurilor de top, care vor fi prezenţi şi anul acesta la Imobiliarium. Oferta actuală este însoţită de o gamă variată de beneficii, precum facilităţi tehnologice, construcţii din materiale „verzi” , dar şi diverse extra beneficii, cum ar fi locuri de parcare, bucătării mobilate sau finisaje incluse în preţ. Totodată, pe timpul desfăşurării evenimentului, cei interesaţi de achiziţionarea unei locuinţe pot beneficia de anumite reduceri, disponibile doar în acest interval”, a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium.  
 
Ediţia din acest an a Imobiliarium aduce si o componenta de educaţie mai exact un calculator financiar, pe care îl poţi utiliza şi online, după completarea formularului de inscriere; rolul lui e de a-ţi recomanda costurile optime ale unei locuinţe, raportat la veniturile tale. 
 
Ca în fiecare an, Imobiliarium, cel mai tehnologizat târg imobiliar, propune experienţe personalizate şi inedite ce vin în ajutorul vizitatorilor. Spre exemplu, prin intermediul ochelarilor VR 360, poţi „vizita” locuinţa dorită pentru a-ţi crea o imagine „de ansamblu” şi a decide mai uşor care vor fi primele vizionări. De asemenea, încă de la intrarea la eveniment ai  acces la o hartă interactivă cu toate ofertele, ce îţi oferă sugestii adecvate de ansambluri şi locuinţe conform criteriilor tale. 
 
Intrarea la eveniment este gratuită pentru persoanele care se înregistrează pe http://www.imobiliarium.ro  până joi, 16 mai, inclusiv.