Haier a început producţia de frigidere în noua sa fabrică din România. Va deservi atât piaţa locală, cât şi cea internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de frigidere Haier, Foto: Haier
Fabrica de frigidere Haier, Foto: Haier

Grupul Haier a început producţia în prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană, Haier Tech România. Aceasta se află în Parcul Industrial Allianso din Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, unde în 2021 a început producţia celor mai bune frigidere din clasă, concepute cu un accent pe conectivitate, conservare şi consum redus de energie.

Potrivit unui comunicat al companiei, cu o investiţie de peste 70 de milioane de euro, fabrica dispune de cele mai recente inovaţii cu tehnologie IoT (Internetul lucrurilor), Industry 4.0 şi acoperă o suprafaţă de 63.000 m2. Este echipată cu două linii de producţie, are în prezent peste 800 de angajaţi care sunt susţinuţi de roboţi şi utilaje de ultimă generaţie.

Haier Tech va avea o capacitate de producţie de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piaţa locală, cât şi cea internaţională, reprezentând astfel cel mai mare centru de refrigerare pentru export în Europa al Haier.  

„Sunt extrem de onorat şi mândru că în ciuda tuturor provocărilor şi a schimbărilor nefavorabile, echipele noastre au reuşit să livreze la timp proiectul şi să atingă acest moment important pentru Haier în Europa”, a menţionat Yannick Fierling, CEO al Haier. 

„România şi parcul industrial modern din Ploieşti au fost cea mai bună alegere pentru Haier datorită poziţiei geografice în regiune,  a infrastructurii şi avantajelor lanţului de aprovizionare. Prima unitate de producţie de frigidere din UE ne va permite să ne scurtăm logistica şi timpul de lansare pe piaţă, în conformitate cu misiunea noastră, distanţa zero faţă de consumatori, şi viziunea de a fi prima alegere a consumatorilor pentru locuinţe inteligente”, a mai completat Fierling.

fabrica haier foto haier

Potrivit sursei citate, fabrica din România este una de primă clasă, dotată cu procese de producţie premium, datorită capacităţilor avansate de cercetare şi dezvoltare, de producţie şi expertiză a Haier. 

Haier Tech va deservi consumatorii de pe piaţa europeană şi va reprezenta un pilon strategic în aspiraţiile companiei de a-şi consolida poziţia de lider pe segmentul de refrigerare la nivel mondial. 

„HaierTech este o fabrică modernă de frigidere care oferă oportunităţi excelente pentru România şi pentru Haier. Specialiştii cu experienţă şi tinerii aflaţi la început de carieră  au acum şansa de a participa direct la punerea în funcţiune a unei fabrici de ultimă generaţie, industry 4.0, care produce cele mai moderne frigidere”, a menţionat  Irinel Badea, Director General la Haier Tech. 

Fabrica Haier Tech a primit un transfer valoros de tehnologie de la Haier Group. Sunt mândru că am reuşit să recrutăm cei mai buni specialişti până acum, iar planurile noastre de recrutare continuă. Ne propunem să finalizăm recrutările şi să lucrăm cu echipa la capacitate maximă la începutul anului 2022.", a mai precizat directorul general.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite