Guvernul pregăteşte modificări la Prima Casă. Orban: Metrul pătrat construibil s-a scumpit. Să utilizăm un plafon care să ţină cont de realitatea din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban vrea ca plafonul Prima Casă să ţină cont de realitatea din piaţă FOTO Facebook/Guvern
Ludovic Orban vrea ca plafonul Prima Casă să ţină cont de realitatea din piaţă FOTO Facebook/Guvern

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Guvernul va clarifica situaţia programului Prima Casă, blocat în prezent, şi că va introduce un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară.

„Trebuie să clarificăm situaţia în programul Prima Casă. O să avem nevoie de o reglementare legală care să clarifice modul în care se derulează programul Prima Casă”, i-a solicitat Ludovic Orban ministrului Finanţelor Florin Cîţu.

El a solicitat ca în reglementare să se ţină cont de faptul că, faţă de momentul în care a fost redusă cota de TVA la vânzarea de imobile, metrul pătrat construibil era 750-800 euro, iar între timp s-a scumpit.

„Să utilizăm un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară de astăzi”, a cerut Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în plină criză proiectul ce prevede ca programul „Prima Casă“ să devină un program social intitulat „O familie, o casă“. Cu toate acestea, programul „O familie, o casă“ încă nu are normele de aplicare. Drept urmare, de facto, ambele programe sunt blocate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite