Guvernul ar putea adopta noi măsuri pentru economie în şedinţa de joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul se reuneşte joi într-o nouă şedinţă, în care este aşteptat să adopte noi măsuri de sprijin pentru economie.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu anunţa, marţi, că speră ca în şedinţa de joi să fie aprobate măsurile de sprijin pentru companiile mari.

Premierul Ludovic Orban spunea că, după modelul IMM Invest, va fi realizat un program similar şi pentru companiile mari. „După modelul IMM Invest, vom adopta un act normativ care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru şi pentru investiţii şi pentru companiile mari care nu pot să acceseze IMM Invest, companii mijlocii, companii mari. Avem foarte multe companii mari care şi-au păstrat activitatea, avem foarte multe companii mari care chiar dacă şi-au suspendat activitatea o perioadă scurtă şi-au reluat activitatea, cum e cazul Dacia, Ford, Pirelli”, declara prim-ministrul.

Guvernul este aşteptat să reglementeze şomajul tehnic şi după 15 mai, după încheierea situaţiei de urgenţă. Premierul Ludovic Orban spunea că Executivul va continua să plătească şomaj tehnic, după data de 1 iunie, doar acelor operatori economici care activează în domenii în care vor mai exista restricţii impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2. În schimb, prim-ministrul afirma că Guvernul va plăti 35 - 41,5% din salariul persoanelor reangajate, ca o măsură de susţinere a companiilor care îşi reiau activitatea după ce au fost nevoite să-şi trimită angajaţii în şomaj tehnic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite