GreenPoint Management, premiată al doilea an la rând pentru sustenabilitate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
GreenPoint

Compania a primit Silver Recognition în cadrul celui mai important demers privind sustenabilitatea corporativă din România.

Bucureşti, 09 decembrie 2021 - GreenPoint Management, prima companie din domeniul implementării obligaţiilor privind răspunderea extinsă a producătorului (OIREP) care prezintă anual un raport de sustenabilitate, în mod voluntar, a fost recunoscută şi anul acesta drept una dintre cele mai sustenabile companii din România. Organizaţia a primit Silver Recognition în cadrul Romania CST Index 2021, cel mai important studiu privind sustenabilitatea corporativă din România, realizat de agenţia independentă de consultanţă The Azores.

Greenpoint Management a contribuit la gestionarea corectǎ a peste 254.000 de tone de deşeuri de ambalaj în 2020, potrivit informaţiilor incluse în cel de-al treilea Raport de Sustenabilitate al companiei.  

Distincţia este acordată în urma analizării informaţiilor non-financiare despre guvernanţa sustenabilităţii, impactul economic, de mediu şi social. De asemenea, compania a primit premiu pentru sustenabilitate şi anul trecut, în cadrul Romania CSR Index 2020, fiind prima companie din domeniul gestionării deşeurilor din România recunoscută pentru sustenabilitate.

Un punct subliniat în raport este buna guvernanţă corporativă, esenţială atât în desfăşurarea activităţii unei organizaţii precum GreenPoint Management, cât şi pentru raportarea către clienţi şi autorităţi. Sunt descrise sistemele de analiză, monitorizare şi control pentru absolut toate procesele din cadrul companiei. Diversitatea şi egalitatea de şanse au fost constant susţinute şi în cursul anului 2020: femeile în funcţii de management au înregistrat un procent de 33%. De asemenea, 12% dintre angajaţi au obţinut promovarea, ceea ce dovedeşte dezvoltarea constantă a echipei.

„Este o mare bucurie să confirmăm din nou, după distincţia primită anul trecut, faptul că ramânem o companie nu doar performantă, ci şi implicată în mod direct şi constant la schimbarea în bine din România. Căutăm să inovăm din dorinţa de a găsi cele mai eficiente soluţii pentru noi, pentru parteneri şi pentru comunitate şi investim constant în tehnologie şi oameni, în pofida crizei pandemice care a afectat întreg eco-sistemul. Această distincţie ne onorează şi ne motivează să continuăm în acelaşi ritm pentru a susţine accelerarea economiei circulare şi întregul sistem de recuperare a resurselor, acţionând pentru mediu şi pentru sănătatea oamenilor”, a declarat Irina Ionescu, Director General GreenPoint Management.

În pofida contextului pandemic, GreenPoint Management a înregistat creşteri atât în ceea ce priveşte numărul de clienţi în portofoliu, cât şi cantităţile preluate pentru atingerea ţintelor de reciclare şi valorificare, păstrându-şi poziţia de lider de piaţǎ naţional în domeniul managementului deşeurilor şi în 2020. Activitǎţile de implementare a obligaţiilor producǎtorilor au generat pentru companie cifra de faceri de 134 mil lei in 2020, iar cantitatea de deşeuri gestionatǎ a înregistrat o uşoarǎ creştere faţǎ de anul precedent.

GreenPoint

Felicit echipa Greenpoint pentru elaborarea unui raport de sustenabilitate în conformitate cu standardul internaţional Global Reporting Initiative şi pentru rezultatul obţinut în România Corporate Sustainabiliy & Transparency Index! Este o companie care nu are obligativitatea legală de a raporta şi pentru care acest exerciţiu înseamnă alocarea unor resurse considerabile.  Mă bucur de fiecare dată când pot să îi ofer ca exemplu pentru a încuraja şi alte companii medii şi mijlocii să urmeze procesul raportării sustenabilităţii ”, a declarat Alina Liciu, The Azores Sustainability & CSR Services.

În anul 2020, valoarea totală a fondurilor alocate proiectelor de sustenabilitate, dezvoltate cu ajutorul a 23 parteneri, a ajuns la peste 700 de mii de lei, aproape dublu faţǎ de anul anterior. Pe parcursul întregului an, GreenPoint Management a promovat în mod constant proiecte de conştientizare a importanţei colectării separate, printre acestea numărându-se sesiuni de training, conferinţe şi dezbateri, sau campanii pentru reciclare desfăşurate alături de parteneri.

GreenPoint Management a continuat implementarea de noi proiecte care încurajează educaţia şi colectarea separată a deşeurilor, anul trecut implicandu-se activ în 13 campanii de promovare în domeniul reciclării sau revalorificării deşeurilor de ambalaje. Totodată, compania a fost prezentă în toate cele 41 de judeţe ale ţării şi în Municipiul Bucureşti şi a avut colaborări cu prestatori de servicii, în toate regiunile ţării, pentru îndeplinirea obiectivelor de reciclare ale producătorilor, în creştere faţă de anul precedent.

Raportul de Sustenabilitate al GreenPoint Management publicat recent, aferent anului 2020 este realizat după standardele internaţionale GRI, iar GreenPoint Management publică din propria iniţiativă un astfel de raport, fără a avea o obligaţie legală în acest sens. GreenPoint Management este prima şi singura companie din domeniul său de activitate care este inclusă printre cele mai sustenabile companii la Romania CSR Index 2020 şi CST Index 2021.

GreenPoint

----

Despre GreenPoint Management

GreenPoint Management este o companie care implementează obligativitatea răspunderii extinse a producătorilor (OIREP). Licenţiată de Ministerul Mediului, organizaţia preia obligaţiile privind gestionarea ambalajelor introduse pe piaţa naţională şi atinge  ţintele de reciclare/valorificare pentru clienţi.  Portofoliul companiei include firme de renume din domenii de activitate precum retail, FMCG, distribuţie, producţie, sănătate.

GreenPoint Management este certificată internaţional pentru standardele de management ISO de către Lloyd's of London.

Articol susţinut de GreenPoint Management

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite