Grecia impune o nouă regulă strictă pentru prevenirea răspândirii virusului. Amenda pentru nerespectare este uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecia testează deja turiştii la intrarea în ţară FOTO AFP / Nic
Grecia testează deja turiştii la intrarea în ţară FOTO AFP / Nic

Grecia introduce o nouă regulă strictă, începând de astăzi, pentru a preveni răspândirea COVID-19, iar cei care nu o respectă vor fi sancţionaţi cu amenzi usturătoare.

Purtarea măştii de protecţie în magazine şi supermarket-uri este obligatorie în Grecia, începând de sâmbătă. Măsura a fost decisă ieri de guvernul de la Atena, care a promis toleranţă zero pentru încălcarea restricţiilor.

Amenda pentru cei care sunt prinşi fără mască în aceste spaţii se ridică la 150 de euro.

Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească în Grecia o dată cu intrarea în ţară a turiştilor şi a relaxării măsurilor de prevenţie. Ţara a ajuns, vineri, la 3.964 de cazuri, cu 28 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, 16 fiind din 16 fiind din rândul turiştilor. Vineri a fost consemnat şi un deces, bilanţul ridicându-se la 194.

Noi turişti români infectaţi

Alte patru cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost identificate în rândul turiştilor români aflaţi în Grecia, trei în insula Thassos şi un caz în Lefkada, precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)

„Cu privire la cetăţenii români testaţi pozitiv pentru Covid-19 pe teritoriul Republicii Elene, suplimentar faţă de cele opt cazuri comunicate anterior, în conformitate cu datele comunicate, fie în mod direct Consulatului General al României la Salonic sau Ambasadei României la Atena de către cetăţenii vizaţi, fie de către autorităţile elene, au fost identificate alte patru cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul turiştilor români, trei în insula Thassos şi un caz în Lefkada”, se arată în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite