George Soros a început să tranzacţioneze Bitcoin. În 1990 pariase împotriva lirei sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
george soros Foto Fundatia Soros

Soros Fund Management, fondul de hedging al miliardarului George Soros, tranzacţionează activ cu bitcoini, relatează Markets Insider, citată de Hotnews.

Mutarea a venit după ce Dawn Fitzpatrick, CIO-ul companiei (Chief Investment Officer), a dat undă verde tranzacţiilor cu monede digitale, potrivit The Street.

Soros Fund Management a analizat investirea în criptomonede încă din 2018. În ultimele luni mai multe fonduri de investiţii şi de hedging au fost atrase de piaţa criptomonedelor care valora peste două trilioane de dolari înainte de ultima scădere de preţuri.

Fitzpatrick, femeia responsabilă de divizia de investiţii a fondului lui Soros, le-a acordat aprobarea brokerilor companiei să tranzacţioneze cu bitcoin în ultimele săptămâni, potrivit unor surse familiare cu subiectul.

CIO-ul Soros Fund Management declarase pentru Bloomberg în luna martie că teama că guvernele şi băncile centrale devalorizează monedele fiat îi fac pe investitori să se îndrepte către bitcoin.

Aceasta a declarat însă că priveşte bitcoin mai degrabă ca pe un bun decât ca fiind o monedă.

Compania, care anterior a făcut investiţii în infrastructura crypto, a fost restructurată recent ca un birou de familie ce gestionează active de aproximativ 27 de miliarde de dolari.

George Soros a ajuns în atenţia opiniei publice internaţionale în anii 1990 prin parierea împotrivei lirei sterline, investiţie care i-a adus renumele de „bărbatul care a rupt spatele Băncii Angliei”.

Soros Fund Management a refuzat să comenteze informaţia pentru mai multe publicaţii financiare din Statele Unite.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite