G4Media: Americanii de la ExxonMobil nu mai vor să investească în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii companiei americane ExxonMobil au transmis vineri premierului Viorica Dăncilă şi şefului Agenţiei pentru Resurse Minerale (ANRM) că vor să dea acces altor companii la datele din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră în vederea unei vânzări a licenţei, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale şi din industria petrolieră.

Până la ora publicării articolului, reprezentanţii guvernului nu au oferit detalii despre întâlnire, iar reprezentanţii ExxonMobil au transmis că nu comentează aceste informaţii.

Anunţul a fost făcut vineri într-o şedinţă la Guvern de Richard Tasker, country-managerul local al ExxonMobil, potrivit surselor G4Media.ro.

Primele companii interesate de o eventuală preluare a licenţei ExxonMobil ar fi OMV şi fondul de investiţii Carlyle, care are deja o investiţie în Marea Neagră prin intermediul companiei Black Sea Oil & Gas.

Reamintim că ExxonMobil are o licenţă pentru gazele din perimetrul de mare adancime Neptun Deep din Marea Neagră, alături de OMV Petrom. ExxonMobil a investit deja în lucrările de explorare din România circa 700 de milioane de dolari, potrivit surselor G4Media.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite