Franța și Germania vor lucra împreună la mecanisme comune de cumpărare a gazelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul francez Emmanuel Macron a anunțat că traseul conductei pentru transportul hidrogenului între Barcelona și Marsilia va merge acum și în Germania.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Franța și Germania au convenit să dezvolte în comun mecanisme comune de achiziție de gaze, a anunțat președintele francez Emmanuel Macron, la o conferință de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz.

Am decis să lucrăm împreună la mecanisme comune de achiziție de gaz”, a spus președintele francez.

Potrivit acestuia, „această lucrare va fi realizată în următorii ani”. „Vrem să creăm mecanisme de achiziții pe termen lung și să lucrăm la crearea unei platforme comune”, a spus liderul francez, adăugând că „în februarie vor urma inițiative în acest domeniu”.

El a menționat că „de multe luni, țările UE se confruntă cu consecințele conflictului ucrainean în domeniul energiei, care a afectat prețurile gazelor și fiabilitatea aprovizionării cu energie”. „Am luat măsuri prin diversificarea achizițiilor de gaze și consolidarea parteneriatului nostru energetic”, a spus Macron.

Totodată, liderul francez a anunțat că traseul conductei de hidrogen în curs de creare între Barcelona și Marsilia va fi extins și în Germania. „Am decis să extindem proiectul conductei de hidrogen, care, datorită finanțării europene, va lega Portugalia, Spania și Franța pentru a include Germania”, a spus Macron. „Berlinul va fi un partener în strategia noastră de dezvoltare a infrastructurii pe bază de hidrogen”, a spus liderul francez.

În octombrie anul trecut, Spania, Franța și Portugalia au ajuns la un acord pentru a înlocui proiectul gazoductului Midcat peste Pirinei cu un nou coridor de energie verde care ar transporta hidrogen de la Barcelona la Marsilia. Autoritățile spaniole și-au exprimat speranța că inițiativa va primi finanțare europeană. Costul conductei este estimat la 2,5 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite