Franţa caută 100.000 de muncitori în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa va permite accesul muncitorilor sezonieri în agricultură din alte state UE, a declarat ministrul francez al agriculturii, precizând că este nevoie de 100.000 de oameni şi de îndeplinirea anumitor condiţii.

Angajaţii sezonieri din ţările Uniunii Europene vor putea merge în Franţa dacă obţin un contract de muncă şi respectă măsurile sanitare impuse în contextul pandemiei, a anunţat ministrul francez al Agriculturii, Didier Guillaume.

"Agricultura Franţei are nevoie de forţă de muncă sezonieră, necesarul era de 40.000-50.000 de salariaţi în aprilie, este de 100.000 luna aceasta, este o adevărată problemă", afirmă ministrul francez al Agriculturii.

    

„În zilele următoare, forţa de muncă străină va putea fi acolo cu garanţii de securitate care vor permite agriculturii franceze să îşi dezvolte şi să îşi vândă produsele”, a spus Didier Guillaume. 

„Instrucţiunea va fi publică miercuri”, a adăugat ministrul Agriculturii în faţa deputaţilor, cu „un ghid al bunelor practici pentru muncă şi cazare” care va fi pus la punct. Aceşti lucrători vor putea veni în Franţa „dacă au un contract de muncă”, a spus oficialul, citat de Les echos.

Creşterea puternică a nevoilor de forţă de muncă

Apelul pentru lucrătorii sezonieri din alte ţări europene a fost o solicitare din partea FNSEA, începând cu 11 mai, data începerii deconfinării progresive. Potrivit principalului sindicat agricol, lucrătorii străini reprezintă între o treime şi jumătate din forţa de muncă agricolă sezonieră în Franţa.

Pentru alte ţări, cum ar fi Germania, Austria şi chiar Finlanda, absenţa lor a fost, de asemenea, problematică. Italia, la rândul său, a trebuit să ia măsuri în privinţa a aproximativ 200.000 de imigranţi ilegali care vor avea posibilitatea de a obţine un contract de muncă în sectorul agricol. Aceasta este de aşteptat să fie cea mai mare regularizare din mai mult de un deceniu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite