Fonduri europene pentru tineri. Câte 25.000 de euro pentru 40 de idei de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fonduri europene pentru tineri. 40 de idei de afaceri vor primi bani pentru investiţie
Fonduri europene pentru tineri. 40 de idei de afaceri vor primi bani pentru investiţie

Tinerii care au idei de afaceri pot obţine câte 25.000 de euro din fonduri europene pentru a-şi pune în practică proiectul.

Un proiect finanţat cu fonduri europene va oferi educaţie antreprenorială pentru 400 de tineri şi o finanţare de câte 25.000 de euro pentru fiecare dintre 40 de idei de afaceri selecţionate. Proiectul „Antreprenoriatul - şansa unui viitor mai bun pentru tineri”, anunţat de Consiliul Judeţean Ilfov, are o durată de realizare de 10 luni şi va avea mai multe etape.

În prima etapă vor fi selectaţi 400 de tineri care doresc să devină antrepenori. Aceştia vor participa la o sesiune de cursuri de antrepenoriat, care vor fi predate timp de două săptămâni şi vor totaliza 40 de ore. Tinerii vor învăţa paşii pe care trebuie să-i urmeze într-un antreprenoriat şi cum să scrie un plan de afaceri. 

În cea de a doua etapă, după finalizarea cursurilor, se vor depune planurile lor de afaceri, iar 40 dintre cele mai bune vor primi câte 25.000 de euro din fonduri europene pentru tineri. 

Fonduri europene pentru tineri. Responsabilităţile celor 40 de antrepenori

Cei 40 de antreprenori selectaţi, care vor primi fonduri europene pentru a-şi începe o afacere, îşi vor deschide o firmă, vor asigura activitatea business-ului şi pe o perioadă de cel puţin trei ani vor investi banii în activitatea şi dezvoltarea societăţii comerciale. De asemenea, antreprenorii trebuie să angajeze minim două persoane, iar locurile de muncă respective trebuie să le păstreze cel puţin încă 6 luni după încheierea proiectului în urma căruia primesc fonduri europene.  

Organizatorii spun că vor avea prioritatea la finanţarea cu fonduri europene pentru tineri şi vor avea un punctaj suplimentar, domenii activitate precum: IT & C, turism şi ecoturism, textile şi pielărie, lemn şi mobilă, industrii creative, auto, procesarea alimentelor şi băuturilor, sănătate şi produse farma, energie şi management de mediu, agricultură, silvicultură, acvacultură, biofarmaceutică şi biotehnologii. Firmele nou create nu vor fi limitate totuşi la aceste domenii, mai spun iniţiatorii proiectului prin care se oferă fonduri europene pentru tineri.

Fonduri europene pentru tineri. Ce rezultate se aşteaptă

Organizatorii speră ca prin aceste idei de afaceri puse în practică, realizate cu fonduri europene pentru tineri, să fie redus numărul şomerilor printre tineri prin crearea a minim 80 de locuri de muncă. De asemenea, se doreşte încurajarea antreprenoriatul în rândul tinerilor, dezvoltarea abilităţilor manageriale ale acestora şi creşterea numărului de întreprinderi şi susţinerea inovaţiei antreprenoriale. 

Cei care doresc să se înscrie pot trimite un email la adresa 25000europentrutineri@travelfocusromania.org,cu numele complet si datele de contact (email, nr. de telefon, etc.), alături de această fişă de adeziune completată – fişa de adeziune poate fi descărcată de pe site-ul Asociatiei Travel Focus

Potrivit organizatorilor, proiectul „Antreprenoriatul - şansa unui viitor mai bun pentru tineri” este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. Proiectul se va desfăşura în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), iar noilefirmevorfi înfiinţate în aceste judeţe. Totuşi, concursul de planuri de afaceri, precum şi înscrierea la cursul de antreprenoriat sunt deschise oricărei persoane, din orice regiune a ţării. Sunt vizaţi în special (dar nu exclusiv) tinerii între 18-25 de ani.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite