Fondul Catalyst România va investi 700.000 de euro în platforma de recrutare SmartDreamers, cu finanţare europeană prin iniţiativa JEREMIE

0
0
Captura de un milion de euro în bancnote false de 50 şi 500 de euro

Fondul românesc de investiţii de tip private equity Catalyst România va investi 700.000 de euro în platforma de recrutare SmartDreamers. Aceasta este a zecea investiţie realizată din fonduri europene puse la dispoziţie prin iniţiativa JEREMIE, a anunţat marţi directorul de investiţii al companiei care deţine Catalyst, 3TS Capital Partners, Marius Ghenea.

Catalyst România este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul are ca obiectiv, în principal, finanţarea companiilor mici şi mijlocii. 3TS a administrat până acum fonduri de investiţii în valoare de peste 300 milioane de euro.

Cum sunt aleşi beneficiarii

Pe ce criterii sunt alese companiile care beneficiază de finanţările Catalyst? „Principalele criterii ar fi să se obţină un produs novator, de calitate, apoi să existe o anumită rată de creştere potenţială, şi mai e important, de asemenea, cine sunt antreprenorii/fondatorii firmei“, a răspuns Marius Ghenea.

El a mai precizat că fondul Catalyst nu finanţează companii în faza de prototip, iar pachetul preluat oscilează, de regulă, între 30% şi 40% din acţiunile firmei beneficiare“.

„Investiţia în SmartDreamers completează portofoliul de investiţii al fondului nostru. Catalyst va investi în continuare bani europeni doar în cele zece companii în care am investit deja, dacă aceste companii vor avea o dezvoltare semnificativă ulterioară“, a spus Ghenea.

Cine sunt beneficiarii Catalyst România

Fondul Catalyst, care are o capitalizare de circa 15 milioane de euro, a mai investit bani europeni în afacerile online Marketizator, Smart Bill, Vector Watch, avocatnet.ro, Simartis Telecom, elefant.ro, GHC, vola.ro şi 123contactform.

Platforma SmartDreamers a fost înfiinţată în Târgu Mureş în 2014, fiind utilizată de peste 2.000 de companii din România şi Ungaria şi având un portofoliu de peste 100.000 de candidaţi, potrivit reprezentanţilor companiei.

Portalul Vola.ro, dedicat achiziţiilor online de bilete de avion, aflat în portofoliul Catalyst, ar putea depăşi afaceri de 80 milioane euro în acest an, a precizat Ghenea.

Fondul de investiţii Axxess Capital, condus de românul Horia Manda, a devenit acţionar minoritar al retailerului online elefant.ro, în urma unei noi runde de investiţii de 5,5 milioane de euro, la care a contribuit însă şi fondul de investiţii Catalyst România, care a intrat în companie în 2014.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite