Florin Cîţu a ajuns la Ministerul Finanţelor. Ce spune despre recesiune şi eventualele restructurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, a ajuns la minister în jurul orei 09.30, el făcând o serie de declaraţii legate de recesiune, deficit bugetar şi eventualele restructurări ce vor fi făcute.

„Reorganizarea ANAF este una dintre priorităţile mele. (...) Vom vedea ce găsim şi vom lua ulterior o decizie”, a spus Cîţu răspunzând unei întrebări privind posibile restructurări în cadrul MFP şi al ANAF.

Legat de avertismentul lansat de Lucian Croitoru privind recesiunea, Cîţu a afirmat că Lucian Croitoru este un economist foarte bun şi nu e singurul care a tras astfel de semnale de alarmă. „Este consilierul băncii centrale. este o voce importantă atunci când vine vorba despre o analiză economică şi nu este singulară vocea domniei sale, atunci când spune că s-ar putea să vină o recesiune sau o criză economică. Ceea ce pot să faci la Ministerul de Finanţe este să ţii deficitul sub control”, a spus Florin Cîţu, la sediul Ministerului Finanţelor.

Săptămâna trecută, Lucian Croitoru a spus că ne apropiem de o recesiune şi mai rea decât cea din 2008.

Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, a spus, potrivit Profit.ro, că în 2019 România cheltuie cu salariile şi asistenţa socială 95% din venituri, iar aceste cheltuieli sunt mai mari decât în boom-ul precedent, ceea ce duce la o înrăutăţire a situaţiei bugetului.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite