First Bank, obligată să scoată toate clauzele abuzive din contractele de credit aflate în derulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

First Bank (fosta Piraeus Bank) este obligată de instanţă să modifice toate contractele de credit pentru nevoi personale, care conţin clauze abuzive, aflate în derulare, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti.

„Prin hotărârea judecătorească definitivă a Curţii de Apel Bucureşti din data de 18.12.2018, a cărei motivare a fost transmisă pe data de 24.05.2019, s-a dispus modificarea tuturor contractelor de adeziune în curs de executare ce conţin clauzele abuzive ale băncii Piraeus Bank România SA (actuală First Bank), constatate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în urma controalelor efectuate în anul 201”, a informat ANPC.

Acestea au fost depistate în contractele de credit pentru nevoi personale şi contractele de împrumut pentru refinanţarea unui credit de consum.

Ca atare, ANPC a înaintat instanţei procesul verbal de constatare a contravenţiei pentru Piraeus Bank România pentru faptul că în cele două tipuri de contract era prevăzut drept clauză că modificarea unilaterală a dobânzii de către bancă, în funcţie de evoluţia pieţei financiar-bancare şi/sau a costului finanţării şi gestionării creditului să poată fi luată la cunoştinţă de către consumator prin simpla afişare la sediul băncii.

De asemenea, a fost considerată abuzivă şi clauza potrivit căreia banca efectua modificările privind valoarea Dobânzii, a Anuităţilor şi Penalităţilor fără întocmirea unui act adiţional la contract.

În urma hotărârii definitive a Curţii, ANPC va efectua toate demersurile necesare pentru a se asigura că banca a pus în aplicare prevederile acesteia, şi că va respecta astfel drepturile consumatorilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite