Facebook vrea să redeschidă toate birourile din SUA până în octombrie. Ce opţiuni oferă angajaţilor

0
0
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Facebook Inc intenţionează să redeschidă toate birourile din SUA până în octombrie, oferind angajaţilor opţiuni flexibile legate de muncă, au anunţat, miercuri, reprezentanţii platformei de socializare, potrivit Reuters.

Conform sursei citate, compania a mai spus că intenţionează să redeschidă majoritatea birourilor din SUA cu o capacitate de 50% până la începutul lunii septembrie.

Totodată, Facebook a anunţat că angajaţii săi vor avea posibilitatea de a lucra de acasă pe termen lung, inclusiv cei din străinătate, o decizie opusă celei luate de Apple, care încearcă să-şi determine salariaţii să revină la birouri, scrie Le Figaro.

Începând cu 15 iunie, salariaţii Facebook care îşi pot îndeplini sarcinile de la distanţă pot prelungii contractele de telemuncă, a precizat miercuri gigantul reţelelor sociale.

„Biroul Facebook va fi mult mai flexibil pentru cei care se vor întoarce – sfatul nostru este să rămână în birou cel puţin jumătate din timp", a transmis compania.

Îndrumarea de mai sus nu are niciun impact asupra regulilor pentru moderatorii de conţinut ai contractorilor, a spus o purtătoare de cuvânt a Facebook. Compania s-a confruntat cu critici cu privire la siguranţa aducerii unora dintre moderatorii, care revizuiesc conţinut sensibil, la birourile sale în timpul pandemiei.

Pandemia COVID-19 a schimbat modul în care întreprinderile şi angajaţii îşi desfăşoară activitatea, dând naştere unui model de lucru hibrid, în parte de la birou şi o altă parte la distanţă.

Pe măsură ce economiile îşi revin după pandemie, mai multe companii, inclusiv Google şi Microsoft, au oferit angajaţilor opţiuni pentru desfăşurarea în siguranţă a acţivităţii lor.

Unele dintre birourile EMEA şi APAC ale Facebook sunt deja deschise, dar compania spune că va continua să urmărească birourile sale din America Latină (LATAM).

Anul trecut Twitter a oferit angajaţilor posibilitatea de a lucra de acasă pe termen nedefinit. PDG-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat că jumătate dintre angajaţii platformei vor putea lucra de acasă în zece ani.

Google şi Microsoft mizează şi ele pe sisteme hibride. Apple doreşte însă ca salariaţii săi să revină la birou cel puţin trei zile pe săptămână, din toamnă, dar producătorul iPhone se conftruntă cu rezistenţa angajaţilor. Mai multe zeci de salariaţii ai gigantului californian şi-au exprimat scepticismul în faţa acestei idei. „Fără caracterul inclusiv care permite flexibilitatea, mulţi dintre noi au sentimentul că trebuie să aleagă între fie familiile noastre, bunăstarea noastră şi capacitatea de a face ce e mai bun la muncă, fie să facă parte din Apple„, potrivit unei scrisori semnate de 80 de salariaţi şi adresată Apple.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite